Winq.nl

Welkom bij Winq

zondag 11 december

Willen we meer of minder Will & Grace?

Meer! Meer! Meer, natuurlijk! En de kans is groot dat het gaat gebeuren. Megan Mullally, Karen Walker in de serie, zegt in een interview dat er –misschien – tien nieuwe afleveringen aankomen.

Nieuw op Instagram: Barbra Streisand Barbie

Je moet maar op het idee komen. Verkleed een barbiepop als Barbra Streisand en neem deze overal mee naar toe. We verklappen alvast: de poppenversie van Barbs is een ongelofelijke zuiplap.

Paarse Vrijdag: 'We hoeven elkaar niet te accepteren, als we elkaar maar respecteren'

Vandaag is het Paarse Vrijdag, de dag waarop honderden leerlingen en docenten paars dragen om te laten zien dat ze alle genders en seksuele oriëntaties respecteren. Wij spraken met Nazmul Rahman-Zaman, initiatiefnemer van de kleurrijke zichtbaarheidsdag.

Bekijk de trailer van The Pass, een film over twee verliefde voetballers

Russell Tovey (die leuke met die oortjes) en Arinzé Kene spelen twee voetballers die elkaar erg leuk vinden in de film The Pass. Maar geven ze er ook aan toe?

Hoe zou de wereld eruit zien zonder de aidscrisis?

Fathers is de naam van een documentaire waarin de vraag wordt gesteld hoe de wereld eruit zou zien als niet een hele generatie gays was gedecimeerd door de aidscrisis in de jaren tachtig en negentig.

Daar is-ie dan: Madonna’s Carpool Karaoke

Na Lady Gaga, JLo, Chris van Coldplay en vele anderen heeft James Corden Madonna gestrikt voor zijn Carpool Karaoke. Het werd twerken, een traantje wegpinken en herinneringen ophalen aan Michael Jackson.

Facebook censureert campagne van de Red Hot Charity Calender

Dat is slim: je kalender vol roodharige hunks onder de aandacht brengen met de titel ‘Too hot for Facebook’. Ze trekken er meteen alle aandacht mee. In ieder geval die van Winq, want: wow!

Hoe eet jij een banaan?

Het zijn de belangrijke vragen des levens: eten homo’s bananen op een andere manier dan hun hetero soortgenoten? En is dat door een buitenstaander te zien? Video!

Susan kreeg kritiek op haar regenboogvlag. Dit is wat ze deed

Het is weer tijd voor een hartverwarmend verhaal over regenboogvlaggen. Deze keer liet gaat het over een naargeestig briefje dat Susan Pearlman in haar brievenbus vond: haar regenboogvlag stond iemand niet aan.

Terugkijken: Nieuwsuur over meeroudergezinnen

Twee vaders en twee moeders die met z’n vieren kinderen opvoeden. Of twee moeders en één vader, of andersom. Het aantal meeroudergezinnen neemt toe in Nederland. Nieuwsuur maakte er een uitgebreide reportage over.

Nazmiye Oral: ‘Binnen de “wij-cultuur” bestaat geen ruimte voor minderheden’

Ik wil mezelf kunnen zijn, maar niet meer zonder mijn moeder, concludeerde Turks-Nederlandse actrice Nazmiye Oral. Daarom gaat ze een intiem gesprek met haar aan, in een theaterzaal, voor honderd onbekenden. ‘Met "Niet Meer Zonder Jou" wil ik de oudere generatie biculturele Nederlanders betrekken bij het gesprek over diversiteit. Zonder hen is verandering niet mogelijk.’

Kijken: Mariah Carey de grootste diva van Diva’s Live

Herinnert u zich deze nog-nog-nog? Eens, lang geleden, maakte muziekzender VH1 furore met zijn ‘Divas Live’. Het concept is nu terug met een kerstvariant. Mariah Carey trapt af met All I Want For Christmas.

Hier is-ie dan: de ultieme brandweermannenkalender

Omdat we alweer een hele tijd niet hadden bericht over kalenders of over hunky brandweermannen: hier de ultieme combinatie van die twee. De heren van deze kalender zijn ditmaal afkomstig uit Australië.

Schattiger wordt het niet vandaag: Helen Mirren knuffelt met puppies

Helen Mirren is al jaren een van onze favoriete actrices. Voor een fotoshoot kreeg ze een vrolijke verrassing: een roedel jonge honden die vochten om haar aandacht. Sweet!

Nieuwe campagne Aids Fonds wekt felle reacties op onder hiv-patiënten

'Ik vermoord zo’n 300 kinderen per dag.' 'Ik ben nu gevaarlijker dan ooit.' Een radiospot van het Aids Fonds roept felle reacties op onder hiv-patiënten, onder wie Oscar Hammerstein.

Madonna dist Donald Trump en zamelt geld in voor Malawi

Slechts 400 mensen mochten naar binnen tijdens Madonna’s fundraiser voor Malawi. Samen brachten ze ruim 7,5 miljoen dollar bijeen. Tijdens de show maakte Madonna, gehuld in een clownspak van Viktor & Rolf, gehakt van Donald Trump.