Welkom bij Winq
dinsdag 6 december

Hier is-ie dan: de ultieme brandweermannenkalender

Omdat we alweer een hele tijd niet hadden bericht over kalenders of over hunky brandweermannen: hier de ultieme combinatie van die twee. De heren van deze kalender zijn ditmaal afkomstig uit Australië.

Schattiger wordt het niet vandaag: Helen Mirren knuffelt met puppies

Helen Mirren is al jaren een van onze favoriete actrices. Voor een fotoshoot kreeg ze een vrolijke verrassing: een roedel jonge honden die vochten om haar aandacht. Sweet!

Nieuwe campagne Aids Fonds wekt felle reacties op onder hiv-patiënten

'Ik vermoord zo’n 300 kinderen per dag.' 'Ik ben nu gevaarlijker dan ooit.' Een radiospot van het Aids Fonds roept felle reacties op onder hiv-patiënten, onder wie Oscar Hammerstein.

Madonna dist Donald Trump en zamelt geld in voor Malawi

Slechts 400 mensen mochten naar binnen tijdens Madonna’s fundraiser voor Malawi. Samen brachten ze ruim 7,5 miljoen dollar bijeen. Tijdens de show maakte Madonna, gehuld in een clownspak van Viktor & Rolf, gehakt van Donald Trump.

Anton Hysén: ‘Voetballers, kom nou toch eens uit de kast!’

De eerste voetballer die uitkomt voor zijn homoseksualiteit, Anton Hysén, vindt het hoog tijd dat hij meer navolging krijgt. ‘Het is beledigend voor de supporters om er van uit te gaan dat ze homo’s niet steunen.’

We hebben een nieuwe site!

Winq.nl heeft een nieuw jasje aangetrokken. Een groter model bovendien, waarop meer ruimte is voor lekker groot beeld. Gewoon omdat we dat mooi vinden en omdat we in de toekomst nog meer online willen gaan doen.

Travel | Vier Kerstmis in de Big Apple

Waarom naar Maastricht of Giethoorn als je ook naar New York kunt? De kerstboom bij Rockefeller Center is opgetuigd, Manhattan is klaar voor de kerst! Check de leukste tips om het beste uit je kerstweekend in de Big Apple te halen.

Bekijk dit prachtige eerbetoon aan Olivia Newton-John

Ken je The Real O’Neals al? De serie over een gezin met een gay tienerzoon schroeft het camp-gehalte per aflevering een beetje op. Deze keer met veel man candy in de sportschool.

Buren Mike Pence hangen regenboogvlag op

Als vice-president Mike Pence straks thuiskomt van een dag hard werken, is het eerste wat hij ziet een paar enorme regenboogvlaggen die zijn nieuwe buren hebben opgehangen. Want die willen hoop. En geen haat.

Wereld Aids Dag in foto’s: Prins Harry ontmoet Rihanna

Het is vandaag Wereld Aids Dag. We schreven eerder vandaag al over het monument dat is onthuld, maar er gebeurde nog veel meer vandaag. Zo werkte Prins Harry samen met Rihanna aan een bewustwordings-bijeenkomst over hiv.

Elton John is niet verbaasd dat mensen denken dat alleen gays hiv kunnen krijgen

In Noord-Ierland loopt een politicus rond die denkt dat hetero’s niet met hiv besmet kunnen raken. Elton John verbaast het helemaal niets.

Nieuw: een kalender met dierenartsen (en hun dieren)

Brandweermannen, artsen-in-opleiding, professionele sporters… Steeds meer beroepsgroepen gaan uit de kleren voor een sexy kalender. Deze keer zijn het aspirant dierenartsen. Met dieren dus. Cute overload!

Opstijgen in de Oude Kerk in Amsterdam

Het oudste gebouw van Amsterdam is omgetoverd in een verticaal labyrint waarin bezoekers verschijnen of verdwijnen. De Oude Kerk is het decor van een tentoonstelling van kunstenaar Marinus Boezem.

Dineren met vluchtelingen tijdens het Queer & Migrant Filmfestival

Stel, je bent gay. En vluchteling. Wat gebeurt er dan met je? Het International Queer & Migrant Filmfestival brengt het leven van migranten in al hun facetten in beeld.

Geschiedenis | Wat we nooit mogen vergeten

In het kader van Wereld Aids Dag blikken we samen met LHBT-documentatiecentrum IHLIA terug op de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw: de tijd dat het aidsvirus in Nederland duizenden levens eiste.

Jennifer Saunders: 'Ab Fab is dood'

Geen flessen Bolly meer voor Patsy en Edina. Als het aan Jennifer Saunders ligt, was Absolutely Fabulous, the Movie absoluut het laatste wat we van ze te zien krijgen.