Welkom bij Winq

People

Marokkaans en gay: zo ziet het leven van deze jongens eruit

Familie, Geloof en Hoop is de naam van een driedelige docuserie. Hierin vertellen Nassiri, Souad, Mohamed en Abdellah hoe het is om homoseksueel en Marokkaan te zijn.

Vier het Belgische Pride Festival in Brussel. Dit is er allemaal te zien en te doen

Belgian Pride 2017 staat dit jaar in het teken van asiel en migratie. Van 3 tot en met 21 mei staan er voorstellingen, workshops en natuurlijk ook feesten op het programma.

Polsstokhoogspringer Shawn Barber op Facebook: ‘Gay and proud!’

Aangezien homoseksualiteit bij veel sporten nog altijd onbespreekbaar lijkt, is het mooi om te zien hoe sporters tóch uit de kast komen. De Canadese polsstokhoogspringer Shawn Barber is de laatste die deze stap heeft gezet.

Jongen van 12 draagt make-up en werd gepest. Ellen geeft hem een podium

Ellen DeGeneres is zwaar onder de indruk van Reuben uit Wales. Hij draagt make-up en vertelt hoe hij werd gepest. En dan begint hij te zingen…

Win kaarten voor For a Look or a Touch

Na de dodenherdenking op De Dam in Amsterdam, op 4 mei, zullen er verschillende voorstellingen in Amsterdam worden opgevoerd, met een gerelateerd thema. Onder andere de kameropera For a Look or a Touch over Gad Beck, die zijn vriend in Auschwitz verloor.

Debra Messing (Grace van Will) krijgt prijs voor haar inzet voor homorechten

Een rotsvaste supporter van de homogemeenschap, zo ziet belangenorganisatie GLAAD de actrice Debra Messing. Haar inspanningen voor gelijke rechten worden nu beloond met een prijs.

Wie wil er meedoen met de Gay Pride in Amsterdam?

Nieuw op de Amsterdamse Gay Pride: Pride at the Beach in Zandvoort aan Zee. Verder roept de stichting Amsterdam Gay Pride kunstenaars, ondernemers, culturele instellingen en locaties op: doe mee!

De Russische Artem kwam uit de kast. Nu ziet hij zijn familie niet meer

Gedurende zijn hele jeugd hoorde de 23-jarige Artem Kolesov alleen maar narigheid over homo’s. Terwijl hij al vroeg wist dat hij op jongens viel. Na een depressie kwam hij alsnog uit de kast, met alle gevolgen van dien.

Eurovisiesterren verzamelen zich in Amsterdam

Afgelopen weekend verzamelden meer dan 30 deelnemers van het Songfestival zich in Amsterdam voor het promo-event Eurovision in Concert. Wij vroegen de kandidaten het hemd van het lijf! 'Ik ben zo dankbaar dat ik een inspiratie voor de LHBT-gemeenschap ben geworden', vertelt Slavko uit Montenegro.

Gays onder vuur in Tsjetsjenië: kom in actie en teken de petitie

Amnesty International is een petitie gestart om de Russische autoriteiten op te roepen om te onderzoeken wat er waar is van meldingen dat homo’s in Tsjetsjenië massaal worden opgepakt en gemarteld.

Commotie in Italië rond Het Laatste Avondmaal

Er is heisa ontstaan nadat een lhbt-organisatie een erotische versie van Het Laatste Avondmaal heeft gebruikt om reclame te maken. Op de afbeelding is Jezus te zien als getatoeëerde hunk, terwijl zijn discipelen met elkaar bezig zijn. Eentje is zelfs onder de tafel gekropen.

Foto’s en video's: Hand in hand in Arnhem

Meer dan 2.000 mensen kwamen zaterdag bijeen in Arnhem om daar hand in hand een vuist te maken tegen het recente geweld dat gericht is tegen gays. Een overzicht in foto’s en video’s.

Andrew Christian begint eigen realityserie: Model Behaviour

Altijd al achter de schermen willen kijken bij de modellen van Andrew Christian? Dat kan nu. In reality serie Model Behaviour paraderen de jongens in weinig meer dan een klein onderbroekje.

Dit staat er allemaal in de nieuwe editie van Winq!

164 pagina's vol interviews, mode, reizen, entertainment en cultuur. Deze keer met Rik van de Westelaken, Chantal Janzen, Joan Collins, Goldfrapp, Beauty and the Beast en we vroegen aan Tim Haars: 'Are you sure you are straight?'

De donderdagavond van Charles en Jan

De donderdagavond is voor een avondje doorbuffelen op kantoor, om helemaal los te gaan tijdens die djembé-cursus of lekker het weekend al in te luiden. Hoe ziet jouw donderdagavond eruit?

Foto’s en video's: duizend mensen lopen mars in Amsterdam tegen homogeweld

Een kleine duizend mensen hebben meegelopen in een mars van de Dam in Amsterdam naar het Homomonument op de Westermarkt. Het was een demonstratie tegen geweld gericht tegen homo’s.

Foto’s: allemaal hand in hand voor Nederland

Na het geweld tegen homo’s in Arnhem en Eindhoven is Barbara Barend een actie gestart waarmee ze wil laten zien dat we hier in Nederland gewoon hand in hand kunnen lopen. Het leverde heel wat positieve reacties op. Hier de beelden!

Hand in hand voor diversiteit

Twee mannen zijn dit weekend in Arnhem belaagd omdat ze hand in hand door de stad liepen. Met een betonschaar is één van hen toegetakeld waarbij zijn tanden uit de mond geslagen zijn. Dit kan niet, dit mag niet en is onacceptabel.

Bedenker regenboogvlag overleden

LHBT-activist Gilbert Baker, bedenker van de wereldberoemde regenboogvlag, is op 65-jarige leeftijd overleden in zijn slaap. Nog altijd staat de regenboogvlag wereldwijd symbool voor de diversiteit van de LHBT-gemeenschap.

Epische liefde, seks en erotische verhalen met Katja Schuurman

Onze week kreeg een totaal andere wending toen wij ons lieten meeslepen in de wereld van Katja Schuurman en haar boek Verboden Vruchten, tijdens een intieme lezing.

Pinguïn-homostel wil graag kinderen: stelen eieren bij de buren

Sommige nieuwtjes zijn te mooi om waar te zijn. Of te gemeen. Want dat twee mannetjespinguïns een stelletje vormen wisten we al. Maar nu willen ze baby’s en dat wordt lastig. Ze hebben nu een manier gevonden…

Onderzoek: je wordt minder snel aangenomen als je ‘gay’ klinkt

Mannen met een stem die gay klinkt (lees: vrouwelijk), maken minder kans om aangenomen te worden dan collega’s met een mannelijk stemgeluid. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van een Britse universiteit.

De 18-jarige Josh heeft een boodschap: 'Ook cowboys zijn wel eens gay'

Josh Goyne is een rodeocowboy en woont op het Australische platteland. Hij wordt met de dood bedreigd omdat hij openlijk homo is. Maar daar laat hij het niet bij zitten.

Familiefilter van YouTube is te streng: ook gay-vloggers onbereikbaar

Je kent ze wel, vloggers die hun leven voor de camera doorbrengen en video’s delen op YouTube. Voor de videodienst is gay zijn echter genoeg om ze achter een filter te verstoppen.

Wow… Twee mannen verloven zich tijdens concert van Adele

Hoewel veel liedjes van Adele over verbroken relaties gaan, blijken haar live shows een vruchtbare bron voor huwelijksaanzoeken. Dit weekend was het weer raak: ze haalde een homostel uit Melbourne het podium op voor een vleugje onvervalste romantiek.

Miss Mengelmoes gaat de straat op: wat betekent LHBT?

Rotterdammers die uitleggen waar de letters lhbt voor staan, het levert leuke beelden op. Miss Mengelmoes ging de straat op en voelde mensen aan de tand over hun kennis van deze bijzondere afkorting.

‘Pray the gay away’: ook Katy Perry moest eraan geloven

Tijdens een emotionele speech vertelde zangeres Katy Perry over haar christelijke jeugd. Op kamp moest ze bidden voor homo’s zodat god ze kon redden van een plek in de hel.

Gays gaan met de billen bloot op Instagram

The Travelin’ Bum is de naam van een Instagram-account dat verhalen verzamelt van mannen die nu dik tevreden en gelukkig zijn, maar ooit moeite hadden met hun coming out of hun geaardheid.

Ontroerend: zo reageren Londenaars op iemand die hiv heeft

Hoewel hiv in heel veel gevallen niet meer leidt tot aids – althans niet in Westerse landen – heeft de ziekte nog wel een stigma. Londenaar George komt in actie om de stilte rond hiv te verbreken.

Biermerk geboycot vanwege het afkeuren van trouwende homo’s

Australië loopt nog altijd achter als het gaat om gelijke rechten voor homo’s. Zo is het huwelijk nog steeds niet opengesteld voor M/M en V/V. Het biermerk Coopers ligt nu onder vuur omdat er een video is opgedoken waarin een man zich uitspreekt tegen het huwelijk en proosten met Coopers-bier.

Grindr lanceert ‘bijzondere’ aubergine-emoji’s

Waar de aubergine-emoji voor staat is geen geheim. Maar Grindr heeft besloten de codetaal rond de aubergine te ontsluiten en gaat er vol in met allerlei variaties op het origineel. Zo heeft eentje een Prince Albert-piercing.

Wonderkid wil het taboe doorbreken rond gays in de voetbalwereld

Nog altijd is geen enkele Britse voetbalprof uit de kast gekomen, overigens ook niet in Nederland. Een korte film met de titel Wonderkid draait om een voetballer die talentvol en gay is.