Welkom bij Winq

People

Kale en kalende mannen zijn sexy

Jonge homo’s vinden kale en/of kalende mannen sexy en dominant op een positieve manier. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Philadelphia. Mannen met veel haar moeten het volledig afleggen tegen hun kale seksegenoten.

Kijktip: Hoe werkt meerouderschap in de praktijk?

In 2Doc-documentaire 'Gedeeld door drie' zien we het verhaal van Maarten en Elliot, een koppel met een grote kinderwens. In de film laten documentairemakers Evita Mac-Nack en Maxime de Vries zien hoe meerouderschap er in de praktijk aan toe gaat.

Anastacia: 'Het boeit me niet of dit nummer scoort, ik wil het horen in alle gayclubs!'

Begin deze eeuw scoorde ze hit na hit en ze deelde het podium met sterren als Céline Dion en Elton John. Inmiddels is Anastacia toe aan haar zevende studioalbum 'Evolution'. We spraken met haar over haar support voor de LHBT-gemeenschap, haar kwakkelende gezondheid en haar voorliefde voor drag. 'Op mijn moeders 70ste verjaardag was er zelfs een dragqueen aanwezig die mij nadeed!'

Aaron Carter laat zich op tv testen op hiv

Broertje van en tieneridool Aaron Carter was afgelopen week te zien in het programma 'The Doctors'. Daarin zochten ze uit waarom Aaron zoveel was afgevallen en deed hij een hiv-test.

Thomas Cammaert zingt voor jongeren die worstelen met hun geaardheid

Thomas Cammaert heeft op zijn Facebookpagina een video geplaatst waarin hij zingt voor jongeren die struggelen met hun coming-out.

Wij hebben de leukste dierenarts van de wereld gevonden

Hartverwarmend. Deze hunk helpt arme diertjes en gaat er maar al te graag halfnaakt mee op de foto. Dierendokter Oisín Tracey is werkzaam voor een dierenpraktijk waar ze diertjes een tweede kans geven op een fijn leven.

Franse politie weet aanslag op gayclubs te voorkomen

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb heeft laten weten dat de Franse autoriteiten een aanslag op verschillende gayclubs hebben verijdeld, die gepland stond voor eind deze maand. 'Dit had de Franse versie van Orlando kunnen worden.'

Homorechtenactivist Edith Windsor overleden op 88-jarige leeftijd

Mede dankzij Amerikaanse LHBT-activist Edith Windsor mogen Amerikaanse koppels van hetzelfde geslacht sinds een paar jaar in het huwelijksbootje stappen. Afgelopen dinsdag is Windsor op 88-jarige leeftijd overleden.

Rutger: 'Ik heb nooit een bakopleiding gedaan, mensen kunnen mijn gerechten gewoon thuis maken'

Rutger van den Broek won vier jaar geleden het eerste seizoen van Heel Holland Bakt. Deze week komt hij alweer met zijn vierde bakboek. Hartig dit keer.

Syrische LHBT-vluchtelingen bedreigd en geslagen in Amsterdamse Zara

Afgelopen donderdag is een groep Syrische LHBT-vluchtelingen lastiggevallen, bedreigd en geslagen door een bezoeker in de Zara. De beveiliging van Zara heeft vervolgens zowel de daders als de slachtoffers uit de winkel gezet. Een woordvoerder van Inditex, het Spaanse moederbedrijf van Zara, spreekt niet van discriminerende praktijken of ongepast gedrag door beveiligers van de Zara.

FAIL: Deze man kwam na een plastische ingreep thuis met een permanente erectie

Hij ging voor een neuscorrectie, maar kwam thuis met een eeuwige erectie.

Volgens dit onderzoek word je het meest ongelukkig door Grindr

Daarnaast zijn er veertien andere apps die je beter kunt verwijderen.

Meet Max Rogers: het vreselijk knappe jurylid van Britain's Next Top Model

Het duurt nog even voordat het op de buis is, maar onlangs werden de juryleden van Britain's Next Top Model bekendgemaakt. Naast model Abbey Clancy en fotograaf Nicky Johnston is ook de vreselijk knappe Max Rogers te zien als jurylid.

De sjoel en ik: 'Toen het joodse "homohuwelijk" voor het eerst ter sprake kwam, vielen er mensen flauw'

Het christendom, de islam, hindoeïsme. Veel mensen denken dat het ingewikkeld is je geloof te combineren met homoseksualiteit. Maar is dat wel zo? Wij zoeken het uit in 'Mijn geloof en ik'. Deze week de Joodse Jelle.

De Duitse Tim (15) mag tijdens schoolreis geen kamer delen met vriendinnen

De Duitse Tim (15) vroeg zijn schoolleiding of hij tijdens een schoolreis met zijn beste vriendinnen een kamer mocht delen. De ouders van de meiden vonden het prima, die van Tim ook, maar de schooldirectie wilde er niets van weten. ‘Homoseksualiteit is geen geldige reden.’

Kijken: de korte film Shower, over twee mannen die douchen. Zonder happy end…

Dat laatste kunnen we alvast verklappen, want in films lopen de meeste douchescènes nu eenmaal niet goed af. In Shower gaat het om twee mannen, die elkaar na het sporten in de douche ontmoeten. Het begint spannend, maar een happy ending zit er niet bepaald in...

‘Oké. Let’s make a baby!’

Hij wilde helemaal geen kinderen, en dacht dat het er ook nooit van zou komen, aangezien hij gay is. Maar toen Sarah hem vroeg als spermadonor, bedacht Scott Stabile zich geen moment. Hij had het zelf niet verwacht, maar is nu meer dan een donor alleen.

Speedo alert: het strandleven van Chicago in 1985

Belmont Rocks was in de jaren tachtig een van de bekendste ontmoetingsplaatsen van gays. Met een fotoboek haalt Owen Keehnen herinneringen op aan de cruising spot, waar mannen lief en leed met elkaar deelden. Hier de foto’s!

‘Geen dikkerds, geen verwijfde typjes, geen Aziaten’

Lekker dan. Dating- en hookup-apps als Grindr en Tinder zijn er voor iedereen, maar het gebeurt regelmatig dat mensen profielen tegenkomen waarin ronduit gediscrimineerd wordt. ‘Geen dikke mannen, geen verwijfde typjes, geen Aziaten’, staat er dan. Hoe ga je daarmee om?

All I Want For Christmas Is ... de nieuwste kerstfilm van Mariah Carey

Mariah Carey is de laatste tijd weer veel in het nieuws, wat positiever dan eerder gelukkig. Zo zingt ze mee op een hit van French Montana, brengt ze haar kerstshow voor het eerst naar Europa en komt ze met een animatiefilm.

'We hebben geen referendum nodig om mensenrechten te geven'

Terwijl mensen in Australië nog deze maand per post kunnen stemmen over het huwelijk tussen koppels van hetzelfde geslacht, blijft de discussie aan de gang. Josh Belperio besloot een nummer te schrijven aan premier Malcolm Turnbull.

Zo voelt het om te worden gepest op school

Tom Daley en zijn echtgenoot Dustin hebben allebei niet altijd een even gemakkelijke jeugd gehad. Tom werd gepest omdat hij niet voetbalde, maar figuurtjes dook. Het liefst was hij gestopt om van zijn plaaggeesten af te zijn, maar goddank heeft hij dat niet gedaan…

30 jaar Homomonument: Danny, Ellie en Bob delen hun ervaringen

Monument van Trots is de naam van een documentaire die terugblikt op het dertigjarige jubileum van het Homomonument in Amsterdam. Bekijk nu alvast interviews met betrokkenen en voorbijgangers over de impact van het Homomonument op hun leven.

Akeem wilde zich inzetten voor homo's op Jamaica. Maar hij durft niet terug

Jamaica is een van de meest homofobe landen ter wereld. Gays worden aangevallen met machetes en beschoten. Akeem vond een zwartgeblakerde hond aan het hek voor zijn huis. Op een briefje: ‘Wij verbranden homo’s als honden’.

Dit zijn de heren die meedoen aan Holland's Next Top Model

Dit seizoen niet alleen dames die meedoen aan Holland's Next Top Model, maar ook mannen. Wij stellen de acht heren aan je voor.

Dankzij The Great British Bake-Off: een anti-Trumptaart

Wie zegt dat taartjes bakken niets te maken heeft met politiek? In de VS worden hele rechtszaken uitgevochten over patisserieën die al dan niet willen meewerken aan twee mannetjes op een huwelijkstaart. Een bakker uit The Great British Bake-Off scoort nu met een anti-Trumptaart.

De tempel en ik: 'Het hindoeïsme heeft geen probleem met homo's, maar veel Hindoestanen wel'

Het christendom, de islam, hindoeïsme. Veel mensen denken dat het ingewikkeld is je geloof te combineren met homoseksualiteit. Maar is dat wel zo? Wij zoeken het uit in 'Mijn geloof en ik'. Deze week hindoe Kai.

Dit jochie mag geen prinses zijn van Disney

Het is te sneu voor woorden: nadat Hayley haar zoontje Noah had opgegeven voor een prinsessendag in Disneyland Parijs, kreeg ze te horen dat deelname voor hem niet mogelijk was, omdat hij een jongetje is. 'Het enige wat hij heel graag wil, is eruitzien als Elsa. Ik ben echt ontzettend geschrokken.'

Meet Liam en Tom. De cuties van The Great British Bake Off

Afgelopen week was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van The Great British Bake Off te zien. Twee jongens vielen niet alleen op door hun bakkunsten...

‘En… wie van jullie is het mannetje en wie het vrouwtje?’

Door een softwarefout is er iets misgegaan met de erkenning van het huwelijk tussen mannen en tussen vrouwen, in Duitsland. Eerder dit jaar werd het huwelijk opengesteld voor M/M en V/V, maar de computers kunnen dat niet bolwerken. Die willen alleen een M en alleen een V.

Dit is waarom prinses Diana een gay icoon is

Op 31 augustus 1997 kwam er een einde aan het leven van Diana, Princess of Wales en de Queen of People’s Hearts. Lady Di, zoals een van haar vele bijnamen luidde, was bij leven een tragische figuur, maar groeide na haar dood uit tot homo-icoon. Hier lees je waarom.

Jan Versteegh: ‘idioot dat geaardheid nog altijd een discussiepunt is in ons land’

De ouders van Jan Versteegh dachten dat hun zoon gay was. Toen hij 15 was namen ze hem apart en vroegen ze: ‘Moet je ons niet iets vertellen?’ Ze dachten dat hij op mannen viel. Wat hij zelf totaal geen big deal vindt, en wat niemand zou moeten vinden.