Welkom bij Winq

People

Homo’s die een toetje delen? Nee, dat is niet gepast in ons restaurant’

Twee mannen die samen een toetje hadden besteld en daar twee lepeltjes bij vroegen, kregen van de ober te horen dat dit niet de bedoeling was. ‘Twee mannen die uit hetzelfde schaaltje eten? Dat past niet bij de ambiance van dit restaurant.’

Zwemmer Ian Thorpe: tuurlijk moeten homo’s in Australië kunnen trouwen

Hé kijk, het is Ian Thorpe. De Australische Olympisch zwemkampioen is net als zoveel andere Aussies helemaal voor de openstelling van het huwelijk voor homo’s en lesbo’s. Met deze video geeft hij een belangrijk signaal af: schiet eens op, Australië!

Deze Nederlandse queens moet je meteen volgen op Instagram!

Komen de meest beeldige dragqueens uit Amerika? Fout! Ons eigen landje zit vol talentvolle queens. Wij hebben er een tiental voor je geselecteerd. Volgen en in de gaten houden die meiden!

Deze man maakt wel heel bijzondere versies van popnummers

Vroeger een beroemde sporter, nu is Tribble Reese vooral bekend vanwege zijn hilarische Instagramaccount.

Video: Zo flexibel zag je Tom Daley nog nooit

In zoveel standjes zag je Tom Daley niet eerder. Sorry, flauw. Maar het is wél waar. De schoonspringer oefent allerlei yoga-posities en is daar opvallend handig in. Sexy flexy!

Modern Family-jongens worden groot: dit is Luke in de video van Logic

Kijk je Modern Family? Nolan Gould, die Luke speelt – de jongste zoon van Claire en Phil Dunphey – speelt een jongen die gay is, betrapt wordt met zijn vriendje en gepest op school. Hij doet dit in de nieuwe video van Logic en het ziet er ontwapenend eerlijk uit.

Geniaal: deze jongen steekt de draak met fitgirls

Edward Lane stond maandenlang foto's te maken van zijn sportende vriendin voor haar Instagramkanaal welness_ed. Goed voor 28 duizend volgers. Hij besloot het over een boeg te gooien en startte het parodiekanaal welness_ted.

Fietser roept homohaatzaaier tot de orde: krijgt groot applaus

Wat doe jij als iemand haat over homo’s loopt te verkondigen, midden op straat? Grijp je in? Deze jongen stapte van z’n fiets en snoerde een haatprediker de mond. Wat leidde tot luid applaus.

‘Nieuw onderzoek naar meerouderschap is volstrekt overbodig’

De vier formerende partijen willen de kwestie rond meerouderschap opnieuw onderzoeken. CDA ziet juridische bezwaren en ChristenUnie is mordicus tegen meerouderschap. En dat terwijl er al zeer concrete wetsvoorstellen liggen voor meerouderschap.

Italiaans hotel heeft wc speciaal voor gays. Maar slaat de plank volledig mis

Het is vast heel goed bedoeld van een hotel in Cavallino, Italië: een aparte wc voor gays waar ze geen ‘last’ hebben van andere mannen. Maar gezien de afbeelding, een wulps figuurtje in een glitterbroek, slaan ze de plank volledig mis.

Nieuw-Zeelandse pastoor: 'Homo's mogen trouwen, maar schiet ze daarna wel dood'

Er is een schokkend filmpje opgedoken van een pastoor uit Nieuw-Zeeland. Daarin geeft hij zijn mening over het huwelijk tussen koppels van hetzelfde geslacht.

Dit Vaderdagspotje zorgt voor een lach, een traan en stemt tot nadenken

In Brazilië vierden ze afgelopen zondag vaderdag. Ter gelegenheid daarvan maakte de lbht-belangenorganisatie Grupo Gay de Bahia een ontroerend spotje over een vader en zijn kleine zoontje.

Dit duo gaat trouwen in elk land waar dat voor LHBT's legaal is

Vijf jaar geleden was het zover: de bruiloft van Julian en Fleur. Het liefdeskoppel trouwde in België. Nu gaan ze een wel heel tof project doen: ze gaan trouwen in elk land waar het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht is opengesteld.

Jonge homo's gecensureerd in jaarboek van school: quotes lagen 'te gevoelig'

‘Uiteraard is mijn kledingsmaak fantastisch. Ik heb niet voor niets al die jaren in de kast gezeten.’ Deze spitsvondige opmerking mocht niet van de schoolleiding in Missouri, die vervolgens deze quote van Joey Slivinski uit het jaarboek verwijderde.

Video: 'Het enige moment dat ik hand in hand durft te lopen met mijn vriend is tijdens een event als Pride'

De een loopt nooit met zijn vriend over straat, bang voor boze blikken. De ander geeft homoacceptatie in Nederland een acht. In deze video spreken De Videoproducers met bezoekers van Pride vol mooie en aangrijpende verhalen.

People with Pride: stralende gezichten tijdens Antwerp Pride!

Feest in Antwerpen. Voor de tiende keer werd daar afgelopen weekend Antwerp Pride georganiseerd. Tijdens de bonte parade op zaterdag trokken tientallen trucs door de stad.

Ontroerende foto’s en verhalen op ‘Gay Uncles Day’

Omdat het voor veel gays niet vanzelfsprekend is dat ze zelf vader worden, bedacht de Amerikaanse C.J. Hatter vorig jaar het initiatief Gay Uncles Day. Het was een groot succes. Dus kreeg de dag afgelopen zondag een vervolg. Hier de beelden!

Twitter weigert homofobe tweets te verwijderen: activist verft ze op de stoep

Een Duitse mensenrechtenactivist heeft de stoep voor het kantoor van Twitter in Hamburg ondergekalkt met tientallen homofobe en racistische tweets, die het social mediaplatform weigerde te verwijderen.

Homomonument bestaat 30 jaar: dat moet gevierd!

Het Homomonument in Amsterdam bestaat op 5 september dertig jaar. In die tijd is het gedenkteken aan de voet van de Westerkerk uitgegroeid tot dé plek voor LHBTI’s uit binnen- en buitenland om bloemen te leggen, dierbaren te herdenken of hun huwelijk te vieren.

Smelt weg bij deze sprookjesachtige bruiloftfoto's

Nog geen plannen om in het huwelijksbootje te stappen? Na het zien van deze foto's ga je er waarschijnlijk anders over denken!

Paus Franciscus feliciteert homostel met de doop van hun kinderen

Een Braziliaans stel besloot hun drie geadopteerde kinderen te laten dopen in een Rooms-Katholieke kerk. Ze schreven hierover een brief aan de paus, die wonderwel positief reageerde. Maar juich niet te vroeg...

Venetië, vakantie en dan ook nog eens een huwelijksaanzoek: het kan niet op!

De voormalige Olympische schoonspringer Johan Jimmy Sjödin was met zijn vriend op vakantie in Venetië. Ze zaten samen in een gondel en toen gebeurde het: vuurwerk, liefde, romantiek!

Winq.nl presenteert: Magical Pride at Disneyland® Paris

Normaliter is het rond september over met de Pride-pret, maar dit jaar sluit je je Pride-seizoen af op een wel heel bijzondere locatie. Winq.nl presenteert van 20 t/m 22 oktober Magical Pride at Disneyland® Paris. Drie dagen Disneypret, inclusief een exclusieve avondopening (lees: zonder wachtrij in je favoriete attracties in het Walt Disney Studios® Park). En dat alles natuurlijk voor een magisch tarief. Mickey-oortjes inpakken en bibbidi-bobbidi-boeken maar!

Man trekt dragqueen pruik van het hoofd, die hem vervolgens terecht wijst

Een dragqueen die nietsvermoedend over straat liep, werd van achteren belaagd door een man, die haar de pruik van het hoofd trok. Die reageerde acuut en best wel bruut. Hier de video!

Tom Daley deelt eindelijk nieuwe foto's van zijn sprookjesbruiloft

Drie maanden geleden stapte Tom Daley in het huwelijksbootje met filmmaker Dustin Lance Black. In een video op YouTube laat hij eindelijk wat meer foto's zien van zijn droomdag.

Vacature accountmanager digital

Media MANsion bestaat uit een team van 14 enthousiaste collega’s en is al meer dan dertien jaar een betrouwbare partner voor bedrijven en organisaties die willen communiceren met een unieke en specifieke doelgroep.

Geniet nog een keertje van Pride met de volgende Pride-vlogs!

Heb je Pride Amsterdam moeten missen of wil je er gewoon nog een keertje van genieten? Er waren ook dit jaar verschillende vloggers aanwezig om alles voor je vast te leggen!

Life is better when you are you | Waarom Philips meevoer tijdens Pride

Philips is van mening dat de wereld er beter van wordt als iedereen gewoon zichzelf kan zijn. Het bedrijf maakt zich er daarom actief hard voor om een inclusieve werksfeer te creëren. Een van de manieren waarop Philips dit uitdraagt, is door de jaarlijkse Pride in Amsterdam te steunen en mee te varen met een eigen boot.

Foto’s: zo zag de Canal Parade er dit jaar uit

Honderdduizenden mensen kwamen afgelopen weekend naar Amsterdam om het jaarlijkse hoogtepunt van de Gay Pride te bekijken. Van de tachtig boten die meevoeren won die van Dolly Bellefleur de prijs voor beste boot. Maar dat was niet het enige pareltje. Hier de foto’s!

Ondernemers: ‘Wij zijn geen platte profiteurs van de Gay Pride’

Volgens D66-raadslid Jan-Bert Vroege zijn ondernemers die inhaken op de Gay Pride in Amsterdam ‘profiteurs’. Ook clubs als Paradiso en WesterUnie, die feesten organiseren, krijgen een veeg uit de pan. Maar zo zit het niet, zeggen de ondernemers nu.

Charles Melton is de nieuwste aanwinst van Riverdale

Het was een kleine shock toen bekend werd gemaakt dat Ross Butler niet meer te zien zou zijn in het tweede seizoen van Riverdale. Gelukkig hebben de makers een fijne opvolger gevonden.

Zijn dit de knapste gays van Europa?

Wiemag er dit jaar met de titel Mister Gay Europe naar huis? Sinds een week zijn er twaalf kandidaten uit heel Europa in Zweden om de titel binnen te slepen.