Welkom bij Winq

People

Video: Sahir is gay en moet terug naar Irak. En daar is zijn leven niet zeker

Tijdens de Alkmaar Pride voeren afgelopen zaterdag uitgeprocedeerde asielzoekers mee die volgens de IND ‘niet gay genoeg zijn’ en terug moeten naar hun land van herkomst.

De zaterdagochtend van Ruud en Randy

De zaterdagochtend is voor een uitgebreid ontbijt op bed, helemaal los gaan in de sportschool of uitbrakken van die uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel. Hoe ziet jouw zaterdagochtend eruit?

Tommy en Julien: 'Vanaf het begin van onze relatie weten we dat we ouders willen worden'

Tommy (23) en Julien (29) hebben een grote kinderwens. Hoe moeilijk dat is, daar zijn ze in de afgelopen maanden achter gekomen. Ze vertellen ons hun verhaal.

De nieuwe editie van Winq is uit! Dit staat er allemaal in...

Johan Goossens gunt ons een blik in zijn Darkroom Diaries, we gingen met presentator Jelte Sondij naar Zweden en we interviewden Todrick Hall. Maar er is meer, veel meer. De lekkerste biertjes van Vlaanderen bijvoorbeeld, en alles over een gelukkig huwelijk.

Kijken, want ontroerend: The Curse of the Un-Kissable Kid

Er is een aandoenlijk schattige korte film opgedoken met de naam The Curse of the Un-Kissable Kid. De film gaat over pesten, maar dan neemt het leven van de 14-jarige Joshua een bijzondere wending…

Niet grappig: Franse presentator maakt homo’s belachelijk op tv

De Franse tv-presentator Cyril Hanouna vond het grappig om een account aan te maken op een datingsite voor gays. Met een hoog stemmetje becommentarieerde hij live de reacties en ontlokte hij jongens hun seksuele fantasieën.

Romantisch! Deze man wordt ten huwelijk gevraagd tijdens Gay Pride

Hoe romantisch is het volgende filmpje! Een man werd ten huwelijk gevraagd door zijn vriendje. Het filmpje geeft ons in ieder geval kippenvel!

Voetballer Liam Davis: als er één gay over de dam is...

Hij is al jaren uit de kast en Liam Davis vindt het zelf vooral een eer dat hij onlangs in het Wembley Stadion in Londen speelde. Toch was hij de eerste semi-profvoetballer die dat doet. ‘Maar na mij zullen velen volgen.’

De Utrechtse Walk of Love: honderden mensen liepen mee

Voor de tweede keer werd afgelopen zaterdag de Walk of Love gehouden in Utrecht. Dit om te laten zien dat diversiteit de norm is. Enkele honderden mensen kwamen af op de optocht. Sommigen liepen hand in hand.

Met deze viervoeters vieren wij de dag van de hond

Vandaag vieren wij de Dag van de Hond op geheel eigen wijzen. Natuurlijk draait het bij de volgende foto's allemaal om die schattige viervoeters!

Ellie Lust wint Jos Brink Oeuvreprijs 2017

Ellie Lust heeft zondagmiddag de Jos Brink Oeuvreprijs 2017 in ontvangst mogen nemen. De tweejaarlijkse prijs werd door Minister Jet Bussemaker uitgereikt.

Chelsea Manning toont zichzelf als vrouw

WikiLeaks-klokkenluidster Chelsea Manning heeft in haar eerste vrije uren een Instagramaccount aangemaakt. Binnen de kortste keren kreeg ze duizenden volgers.

Nederland nog net in top tien ‘homovriendelijkste landen’

Malta staat net als vorig jaar bovenaan de lijst met homovriendelijkste landen van Europa. Nederland stond in 2015 nog op nummer 7, maar staat net als vorig jaar op de tiende plaats. Ons land kent in tegenstelling tot andere landen geen expliciet grondwettelijk verbod op lhbt-discriminatie.

Walk of Love: zaterdag hand in hand door Utrecht

Zaterdag 20 mei viert Utrecht de liefde met een Walk of Love, een kleurrijke optocht door het centrum van de Domstad met de grootste regenboogvlag van Nederland. Iedereen wordt opgeroepen hand in hand mee te lopen.

Vacature stagiair(e) marketing & communicatie

Winq Magazine zoekt vanaf augustus/september 2017 een nieuwe stagiair(e) marketing & communicatie.

Ontroerend: Deze student performt 'I Will Survive' tijdens zijn laatste schooldag

De zestienjarige Britse student Philipp Penning had de grote droom om in drag op te treden tijdens zijn laatste schooldag. Hij vroeg toestemming, maar helaas! Het mocht niet van zijn school.

Kijken: deze film geeft het geweld tegen homo’s in Tsjetsjenië een gezicht

Unchechen is de naam van een korte film die aandacht vraagt voor het geweld tegen homo’s in Tsjetsjenië. Daar worden lhbt’s opgejaagd en opgesloten in concentratiekampen.

Foto’s: Tokio viert feest tijdens de Rainbow Pride

Meer dan 6.000 mensen liepen afgelopen zondag mee met de Tokyo Rainbow Pride in het Shibuya District. Het levert zeer kleurrijke foto’s en video’s op van uitbundig feestende Japanners en bezoekers.

Gerard Joling over Montenegro: ‘Dan schaam je je toch dat je homo bent’

De vlecht en het uiterlijk van de 31-jarige Slavko Kalezić konden Gerard Joling niet bekoren. Gisteravond zei hij in de talkshow van Jeroen Pauw: ‘Dan schaam je je toch dat je homo bent. Dit gaat alle perken te buiten.’

Video: zo creatief is het waterpoloteam van Toronto

De World Out Games komen er weer aan. Het waterpoloteam van Toronto won de vorige editie en doet er nu alles aan om zich opnieuwe in de kijker te spelen. Bijzondere beelden!

Voel jij je wel eens aangetrokken tot je beste vrienden?

En doe je dan ook iets? Weet jij met hoeveel mannen je seks hebt gehad? En hoe avontuurlijk ben je in bed? Gewone jongens beantwoorden deze en andere intieme vragen in een ontwapenende video.

PrEP: PrETpil of noodzaak?

Ondanks inspanningen door organisaties als Soa Aids Nederland en PrEPnu wordt PrEP nog niet vergoed in Nederland. Waarom is dat? Hoe veilig is PrEP nu eigenlijk? En waar moet je op letten als je zou besluiten het heft in eigen handen te nemen en zelf PrEP uit het buitenland te regelen? Winq zocht het uit.

Rugbyspeler Sam Stanley verloofd met oudere man: Facebook slaat op tilt

Sam Stanley is een van de eerste professionele rugbyspelers die openlijk gay is. Afgelopen weekend maakte hij zijn verloving bekend met Laurence Hicks, die hij ontmoette op Silverdaddies.com. De reacties waren niet mals.

Dit is Bram. Word jij zijn man?

De Tilburgse Bram Reiniers was de dating-apps zat en besloot het op een andere manier te proberen. Nadat hij een oproep op Facebook plaatste, werd deze meer dan 60.000 keer bekeken.

Matt Bomer: “Omdat ik gay ben kan ik beter acteren”

Omdat hij al van jongs af aan te maken kreeg met homohaat, schakelde Matt Bomer allerlei mechanismes in om te overleven. Zo leerde hij al vroeg zo naturel mogelijk te acteren.

Ellen blikt terug: 20 jaar geleden kwam ze uit de kast. Hoe ging dat?

20 jaar geleden speelde Ellen DeGeneres de eerste openlijke homoseksuele  hoofdrol in een Amerikaanse sitcom. Zelf kwam ze ook uit de kast. Het leverde haar doodsbedreigingen op en de serie eindigde snel. Met Oprah Winfrey blikt ze terug.

Marcel Musters en Gabriel Alves de Faria over "Not Only Voices"

Nog voor de eerste beelden van hun documentaireproject er waren, ging dit duo al naar huis met de Winq Travel Award. Acteur Marcel Musters (57) en Braziliaanse mensenrechtenactivist Gabriel Alves de Faria (29) reisden twee maanden door Zuidoost-Azië om de moedige, soms schrijnende verhalen van LHBT-ers aldaar in beeld te brengen. Dat ging niet zonder slag of stoot. “Op dag drie dacht ik al dat we weer op huis aan konden.”

Internationale coalitie wil actie tegen Tsjetsjenië

Drieëntwintig landen van de Equal Rights Coalition roepen Rusland op tot actie tegen de vervolging van homo- en bimannen in Tsjetsjenië. De oproep kwam tot stand op initiatief van Nederland en Uruguay naar aanleiding van een voorstel van COC Nederland.

Wie wint de Jos Brink Prijs 2017?

Ellie Lust, de Amsterdamse Dragshowbar Lellebel en intersekseactivist Miriam van der Have zijn genomineerd voor de Jos Brink Oeuvreprijs. TransUnited-oprichtster BeyonG Veldkamp, Geslacht!-presentatrice Ryanne van Dorst en The Hang-Out 010 zijn ook genomineerd voor een prijs.

Polsstokhoogspringer Shawn Barber op Facebook: ‘Gay and proud!’

Aangezien homoseksualiteit bij veel sporten nog altijd onbespreekbaar lijkt, is het mooi om te zien hoe sporters tóch uit de kast komen. De Canadese polsstokhoogspringer Shawn Barber is de laatste die deze stap heeft gezet.

Marokkaans en gay: zo ziet het leven van deze jongens eruit

Familie, Geloof en Hoop is de naam van een driedelige docuserie. Hierin vertellen Nassiri, Souad, Mohamed en Abdellah hoe het is om homoseksueel en Marokkaan te zijn.

Vier het Belgische Pride Festival in Brussel. Dit is er allemaal te zien en te doen

Belgian Pride 2017 staat dit jaar in het teken van asiel en migratie. Van 3 tot en met 21 mei staan er voorstellingen, workshops en natuurlijk ook feesten op het programma.