Welkom bij Winq

People

Werken bij PwC: 'Diversiteit is bij ons niet alleen onderdeel van de strategie, we vinden het vanzelfsprekend'

Diversiteit is een van de strategische speerpunten van PwC. PwC-ers Bauke Hoogland en Tom Nuijen vertellen hoe dat er in de dagelijkse praktijk aan toegaat.

Amerikanen spreken zich opnieuw uit tegen Trump

In drie Tweets heeft de Amerikaanse president Trump gistermiddag bekendgemaakt dat transgenders niet meer welkom zijn in het Amerikaanse leger. Bekendheden als James Corden, Miley Cyrus en Todrick Hall spreken zich fel uit.

Video’s: Madonna geeft verrassingsconcert tijdens benefietgala

Leonardo DiCaprio organiseerde voor de vierde keer een benefietgala voor zijn eigen Foundation. Doel was om geld in te zamelen voor milieuorganisaties. Ineens stond Madonna op het podium en zong ze vijf van haar hits. Hier de beelden!

‘Prinses Diana was een baken voor gays met hiv en aids’

In een tijd dat aids werd gezien als homoziekte reikte prinses Diana haar hand uit naar de Britse gay community. Elton John vertelt hierover in een documentaire die gemaakt is door haar zonen, prins William en prins Harry.

School probeert kunst van leerling te verbieden: dit is zijn wraak

De 18-jarige Jasper Behrends maakt kunstwerken met thema’s als gender en seksualiteit. Ze vielen niet in de smaak bij het schoolhoofd. Die verbood Jasper ze nog langer op school te maken. Maar Jasper ging gewoon door.

Dit is Damian en hij heeft Tourette. Hij vertelt over de vooroordelen die hij tegenkomt

Damian Friel is gay en heeft het syndroom van Giles de la Tourette. Hij heeft tics en roept ongewild teksten. In een video legt Damian uit hoe hij daar in het dagelijks leven mee omgaat.

Irakese homo mag tóch blijven

Een Irakese vluchteling kreeg aanvankelijk geen verblijfsvergunning omdat hij ‘niet homoseksueel genoeg’ zou zijn. Op basis van nieuwe verklaringen mag hij nu toch blijven.

De Gay Pride heet vanaf nu Pride Amsterdam

De Stichting Amsterdam Gay Pride heeft besloten dat Gay Pride niet langer de lading dekt van het evenement dat volgende week van start gaat. Pride Amsterdam is de nieuwe naam, die iedereen zou moeten aanspreken.

Hoe beschermen deze mannen zichzelf: rubbertje, pil of niks?

Moderne veilige seks draait om informeren en vervolgens zelf bewuste keuzes maken. Keuzes die uiteindelijk invloed hebben op jouw seksuele gezondheid, maar ook op die van anderen. Winq vroeg drie homomannen hoe zij zichzelf beschermen en legden ze langs een checklist.

Christelijke organisatie misbruikt foto van Chelsea Manning in advertentie

The Family Research Council heeft een recente foto van Chelsea Manning gebruikt om een anti-transgenderstatement te maken in een advertentie. Ze leggen een vreemd verband tussen de kosten van medische zorg voor transgenders en het leger.

Maak kennis met het nieuwste supermodel van deze tijd: Céline Dion

Dit zag je misschien niet aankomen: popdiva Céline Dion blijkt een supermodel te zijn. In een video van Vogue is te zien hoe de zangeres haute couture prachtig kan tonen.

De nieuwe editie van Winq: Sport, Health, Business en alles over Gay Pride

De zomereditie staat in het teken van sport en gezondheid. Zo interviewde Barbara Barend speciaal voor Winq Olympisch zwemmer Maarten van der Heijden. Maar er is ook aandacht voor diversiteit. Hier een overzicht met wat je kunt verwachten van de 84e editie van Winq.

In acht maanden bouwen aan een gespierd lichaam

Uit een onderzoek van de Chapman University in Orange County, Californië blijkt dat 44% van de homomannen ontevreden is over zijn lichaam, terwijl 78% zegt beoordeeld te worden op zijn uiterlijk. Onze redacteur Emiel (28) besloot de uitdaging aan te gaan om in acht maanden het lichaam van een adonis te kweken.

Meeliften op de roze regenboog: Wat minder marketing en meer concrete actie graag

Leuk dat bedrijven meedoen aan de Gay Pride, maar gaat het ze alleen om de roze euro, of zetten ze zich serieus in voor LHBT-acceptatie? Onbewuste vooroordelen en een gebrek aan inlevingsvermogen blijven hardnekkige obstakels op de werkvloer.

Prins op de erwt: Alles voor een stevige nachtrust

Van de perfecte slaapkamer, tot het nut van seks voor het slapen: verander van een prins op de erwt in een onverstoorbare droomprins.

The Board Room: Deze gays hebben zich genesteld in de top van het bedrijfsleven

Gays die door het roze plafond heen beukten en zich hebben genesteld in de top van het bedrijfsleven. Wij gingen naar ze op zoek en selecteerden deze opmerkelijke heren.

The Board Room: 'Ik zie mijn homoseksualiteit als een van de grootste geschenken die God mij heeft gegeven'

Gays die door het roze plafond heen beukten en zich hebben genesteld in de top van het bedrijfsleven. Wij gingen naar ze op zoek en selecteerden deze opmerkelijke heren.

Zanger Greyson Chance komt uit de kast

De Amerikaanse zanger Greyson Chance is via Instagram uit de kast gekomen. In een emotionele brief schrijft hij over zijn coming-out.

Zakenvrouw Gigi Chao laat zich niet omkopen: Ze wil alleen een vrouw

Toen haar vader mannen een smak geld bood om met zijn dochter te trouwen, hield Gigi Chao voet bij stuk: zij wilde geen man, maar een vrouw. Haar standvastigheid werd wereldnieuws en sindsdien is Chao een belangrijk aanspreekpunt op het gebied van LHBT en gelijke rechten. Met name in haar eigen stad Hongkong weten ze Chao te vinden. Met haar vader kwam het goed. De twee besloten tot een wapenstilstand en intussen is ze opgeklommen tot vicevoorzitter van zijn razend succesvolle vastgoedimperium.

RuPaul en Rita Ora steunen homo’s in Tsjetsjenië

De situatie voor gays in Tsjetsjenië verslechtert. Wat er precies aan de hand is blijft onduidelijk, maar het is tijd voor actie, aldus MTV. De zender is een mediacampagne gestart om homo’s in Tsjetsjenië een hart onder de riem te steken.

Caitlyn Jenner wil cover uitbrengen van ‘Dude Looks Like a Lady’. WTF?

Sinds Bruce Jenner als Caitlyn door het leven gaat, ziet ze zichzelf als een bekend rolmodel voor transgenders. Maar of het een goed idee is om Aerosmith’s jarentachtighit Dude Looks Like a Lady op te nemen? Veel mensen vinden van niet.

Shantay you stay! Dit is waarschijnlijk de leukste weerman ooit

Speciaal voor International Drag Day heeft de Britse weerman Owain Wyn Evans het weerbericht wel heel speciaal gepresenteerd. De RuPaul's Drag Race verwijzingen vliegen je om de oren!

Man krijgt reprimande van fitnessclub: zijn tanktop was ‘te gay’

In Singapore krijg je een boete als je wordt betrapt wanneer je kauwgom op straat spuugt. Maar ook bij het dragen van kleding met bepaalde teksten moet je kennelijk uitkijken. Een shirt met de tekst ‘Gay but not yet equal’ gaat al te ver.

‘Bedrijfsleven en overheid juist nodig voor de Canal Parade’

Dat de jaarlijkse grachtenparade wordt opgeluisterd door boten van grote merken en politieke partijen, is sommige bezoekers een doorn in het oog. Maar die grote namen maken de Canal Parade wél mogelijk, betogen de initiatiefnemers van het eerste uur.

Zanger Olly Alexander praat over zijn eetstoornis

Years and Years-zanger Olly Alexander heeft jarenlang gekampt met een eetstoornis. Hij vertelt in een documentaire over zijn strijd tegen boulimia.

Figuurschaatser Adam Rippon: ‘Sinds mijn coming-out ben ik een betere atleet’

Adam Rippon wil meedoen met de Olympische Spelen in 2018. De 27-jarige Amerikaanse figuurschaatser zegt dat hij in opperbeste vorm is, met dank aan zijn coming out. ‘Dat ik gay ben definieert niet wie ik ben. Maar het is wel een groot onderdeel van wie ik ben.’

Jahid is moslim en trouwde met zijn vriend Sean. Dit is hoe de wereld reageerde

Tijdens een traditionele bruiloft gaven Jahed Choudhury (24) en Sean Rogan (19) elkaar het ja-woord. Dat leverde wereldwijd heel wat reacties op. De twee oogsten lof, maar kregen ook doodsbedreigingen naar hun hoofd geslingerd.

Man mag geen make-up dragen van baas: dit is zijn reactie

Scott werkt in een winkel waar hij computers en witgoed verkoopt. Terwijl zijn vrouwelijke collega’s hun haar knalrood verven of groene lipstick dragen, zei z’n baas tegen Scott: haal die make-up van je gezicht.

Heel mooi dit: deze tiener krijgt de verrassing van zijn leven

Een 19-jarige jongen genaamd Angel woont in een klein dorpje in Texas. Hij is gay en voelt zich vaak alleen. Maar dan krijgt hij de verrassing van zijn leven: een vlogger neemt hem op sleeptouw naar de Gay Pride in Houston en dan gebeurt er iets heel bijzonders.

Het regent huwelijksaanzoeken tijdens de Londense Gay Pride

De romantiek heeft wederom toegeslagen tijdens de Gay Pride in Londen. Ging vorig jaar een politieman door de knieën, dit jaar vroeg een stoere rugbyhunk zijn vriend ten huwelijk. En hij was niet de enige…

Mooie boodschap van Björn Borg: geen muren bouwen maar een sportfeestje

Björn Borg heeft een tenniswedstrijd gehouden op de Mexicaanse grens, met één speler op Amerikaans grondgebied en de andere in Mexico. Hiermee wil het Zweedse sportkledingmerk mensen verenigen. Video!

Winq.nl presenteert: Pride at Disneyland® Paris

Normaliter is het rond september over met de Pride-pret, maar dit jaar sluit je je Pride-seizoen af op een wel heel bijzondere locatie. Winq.nl presenteert van 20 t/m 22 oktober Pride at Disneyland® Paris. Drie dagen Disneypret, inclusief een exclusieve avondopening (lees: zonder wachtrij in je favoriete attracties in het Walt Disney Studios® Park). En dat alles natuurlijk voor een magisch tarief. Mickey-oortjes inpakken en bibbidi-bobbidi-boeken maar!