Welkom bij Winq

People

Lief! Twee mannen verloven zich met hulp van Kelly Clarkson

Tijdens een concert van Kelly Clarkson in Las Vegas waren Alex en Justin de gelukkige om met Kelly op de foto te gaan. Wat er toen gebeurde is wel heel erg bijzonder!

Koningin Elizabeth spreekt zich uit voor gelijke rechten

Hartjes voor Koningin Elizabeth II! Je hoorde de Britse koningin niet eerder over gelijke rechten voor lhbt’s, maar gisteren was het raak. Ze zei dat haar overheid er werk van gaat maken om ongelijkheid tegen te gaan.

Romantiek! Deze mannen kregen de verrassing van hun leven op hun bruiloft

John en Michael liepen vorig jaar mee met de New York City Pride, alwaar zij zich verloofden. Nu zijn ze getrouwd, en op hun bruiloft kregen ze een bijzondere verrassing: muziek en tranen!

Mogen koppels van hetzelfde geslacht binnenkort trouwen in Noord-Ierland?

In een gesprek met de Britse premier Theresa May heeft de nieuwe premier van Ierland Leo Varadkar laten weten aan te drinken op het huwelijk tussen koppels van hetzelfde geslacht in Noord-Ierland.

Dat dit nog steeds gebeurt in ons land: 21-jarige Allard uit huis gezet omdat hij gay is

‘Mijn ouders zeiden me: “Je bent een loser, je bent een kneus en je kunt niks”.’ Ze hebben Allard het huis uitgezet nadat hij een interview aan: L’Homo had gegeven.

Dit zijn Nick en Kurt. Deze foto’s gaan de hele wereld over.

Liefde, o liefde, wat ben je toch mooi. Een foto van een zekere Nick Cardello en Kurt English wordt wereldwijd duizenden keren gedeeld. Of eigenlijk zijn het er twee, die precies op elkaar lijken. Er zit alleen 24 jaar tussen.

Kunstenaars reageren op hatelijke tweets: zo wordt iets lelijks heel mooi

Smirnoff, bekend van de wodka, vroeg kunstenaars om homofobe tweets te veranderen in mooie kunstwerken. Dit zijn de resultaten.

Vice News: 'zo zien de concentratiekampen in Tsjetsjenië eruit'

VICE News wist met camera’s binnen te dringen in de Tsjetsjeense gevangenis waar gays worden opgesloten, gemarteld en zelfs vermoord. De eerste beelden delen ze online.

Nieuwe webserie: zo is het om gay te zijn in Tokio

Tokyo Neighbors is de naam van een online serie die een inkijkje geeft in het leven van Japanners die gay zijn. Bekijk hier het eerste deel met Engelse ondertiteling.

‘Politieagenten moeten niet meedoen aan Gay Pride’

Dat de politie meevaart tijdens de Canal Parade in Amsterdam, valt verkeerd bij de SGP. De gereformeerde partij vindt dat het meedoen aan de Gay Pride hun neutraliteit aantast.

Trump nodigt docent uit die daarop een statement maakt met een waaier

Nadat Rhode Island een docent uitriep tot Leraar van het Jaar, werd deze uitgenodigd op het Witte Huis. De docent, Nikos Giannopoulos, maakte van de gelegenheid gebruik om aandacht te vragen voor homorechten.

Kerk doet regenboog-emoji in de ban: zo reageren de mensen op Facebook

Leuk hè, die regenboog-emoji van Facebook. Begin deze week kwam het sociale platform met deze nieuwe like-mogelijkheid. Een christelijke FB-pagina deed deze meteen in de ban, met alle gevolgen van dien: hun pagina werd opgevrolijkt met honderden regenbogen.

Poolse Jakub en David eindelijk getrouwd. Al moesten ze ervoor naar Madeira...

Polen staat niet bepaald bekend als homovriendelijk land. Dus toen Jakub en David, bekend geworden via YouTube, hun trouwplannen bekendmaakten, kregen ze bakken haat over zich heen. Nu is het eindelijk gelukt.

Ben & Jerry's maakt politieke stap

Het huwelijk tussen koppels van hetzelfde geslacht lijkt in Australië dichterbij dan ooit. IJsfabrikant Ben & Jerry's lijkt daarbij maar wat graag het laatste zetje te geven.

Pinterest gaat adoptiekosten betalen van LHBT-werknemers

Miljoenenbedrijf en sociaal netwerk Pinterest gaat vanaf 1 juli personeel financieel steunen in hun adoptieproces.

Een jaar na de massaslachting in Orlando: Amerika herdenkt de slachtoffers

Het is deze week precies een jaar geleden dat een extremist het vuur opende in Pulse, een nachtclub in Orlando. Er vielen 49 doden, die in de VS op verschillende manieren werden herdacht.

Meer kleuren voor de regenboogvlag

Een organisatie met de naam More Color More Pride wil het aantal kleuren van de regenboogvlag uitbreiden van zes naar acht. In de nieuwe variant zijn zwart en bruin toegevoegd, als symbool tegen racisme.

Onderzoek LHBT+ zorg: wat zijn jouw ervaringen?

Volgens Amerikaans onderzoek is de zorg voor LHBT-patiënten op sommige punten anders. Bijvoorbeeld door andere leefgewoonten, ervaringen in het verleden, maar ook doordat LHBT's zich soms verkeerd begrepen voelen door zorgverleners. Maar hoe zit dit in Nederland? Hoe ervaar jij de zorg?

Hete beelden: hunks, vrije vogels en activisten op de Tel Aviv Gay Pride

In Tel Aviv was het warm dit weekend. En de jaarlijkse Gay Pride was ronduit heet. Dat levert dus heel wat sexy plaatjes op. Maar uiteraard was er ook ruimte voor activisme en vogels van diverse pluimage.

Leuk op Instagram: Thomas Cammaert

Thomas kennen we natuurlijk van zijn rol in Soldaat van Oranje en zijn rol in De Meiden, een show waarin hij tot mei dit jaar speelde. Maar heb je zijn Instagrampagina al bekeken?

Onderzoek: je bent beter af met twee vaders

Volgens een nieuw onderzoek ben je als kind beter af met twee vaders dan met een vader en een moeder.

Britney Spears, Barbra Streisand en Elton John schrijven emotionele brief aan de gay-community

In zo'n beetje iedere grote Amerikaanse stad wordt deze maand een Gay Pride georganiseerd. Zo'n dertig bekende Amerikanen hebben een brief geschreven aan de LHBTI-gemeenschap.

Volgens dit 'onderzoek' word je homo door te veel fastfood

Het is weer zover! Een of andere gekkie beweert dat je door te veel fastfood en te weinig slaap 'homo wordt'.

Hello! Pedro Gicca is Mister Global 2017

30 delegaties deden er afgelopen weekend mee aan de Mister Global 2017-verkiezing in Thailand. Wie er won? De Braziliaanse Pedro Gicca.

Taiwan mag als eerste Aziatische land het homohuwelijk invoeren

Volgens de Rechterlijke Yuan (het hof) is het huidige Taiwanese huwelijksrecht in strijd met de wet. De Wetgevende Yuan (het parlement) heeft nu twee jaar de tijd om de wet aan te passen. Wij spraken met de Taiwanese Tsuwann, die vijftien jaar geleden voor de liefde naar Nederland verhuisde.

Ben & Jerry’s voert actie voor huwelijk in Australië: geen twee dezelfde bolletjes ijs

Beetje vreemde manier van actievoeren misschien, maar Ben & Jerry’s vraagt op ludieke wijze aandacht voor het feit dat het in Australië nog altijd niet mogelijk is om te trouwen als homo.

Hiv: Meten = weten

Het is onlangs nog wetenschappelijk aangetoond: mensen met hiv die hiervoor succesvol behandeld worden, dragen het virus niet over op hun sekspartners. Veel homo’s laten zich bovendien regelmatig testen op hiv en soa’s. Ondanks dat kregen het afgelopen jaar bijna 900 Nederlanders een positieve hiv-uitslag, waarvan zo’n 70 procent onder bi- en homomannen. Hoe komt dat?

Vraagje: mogen gays elkaar ‘Flikker’ noemen?

Er is een grappig filmpje opgedoken waarin te zien is hoe drie Amerikaanse stand-up comedians zich afvragen: kun je het woord ‘faggot’ nog gebruiken? Dat brengt ons op de vraag: hoe zit dat met ‘flikker’?

Britse dragqueen komt uit de kast als transvrouw

'I am Asifa, I am a woman.'

Tommy en Julien: 'Vanaf het begin van onze relatie weten we dat we ouders willen worden'

Tommy (23) en Julien (29) hebben een grote kinderwens. Hoe moeilijk dat is, daar zijn ze in de afgelopen maanden achter gekomen. Ze vertellen ons hun verhaal.

Video: Sahir is gay en moet terug naar Irak. En daar is zijn leven niet zeker

Tijdens de Alkmaar Pride voeren afgelopen zaterdag uitgeprocedeerde asielzoekers mee die volgens de IND ‘niet gay genoeg zijn’ en terug moeten naar hun land van herkomst.

De zaterdagochtend van Ruud en Randy

De zaterdagochtend is voor een uitgebreid ontbijt op bed, helemaal los gaan in de sportschool of uitbrakken van die uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel. Hoe ziet jouw zaterdagochtend eruit?