Welkom bij Winq

People

Foto’s: Mardi Gras Fair Day in Australië

Het is een maand lang feest in Sydney. Dit weekend kwamen 70.000 mensen bijeen voor de Mardi Gras Fair Day, dat jaarlijks de kick-off is van wat ze ook wel ‘Gay Christmas’ noemen. Kylie was er ook. Hier de beelden!

Keegan White is de heetste ingenieur ter wereld

Natuurlijk: Pietro Boselli is een van de heetste mannen op onze aardbodem. Maar kijk ook eens naar Keegan White; ingenieur én armoedebestrijder.

Conchita Wurst gaat eraan

Tom Neuwirth, de man achter de wereldberoemde dragqueen Conchita Wurst wil der Wurst achter zich laten en opnieuw beginnen.

I AM TOM OF FINLAND

De marketingstrategie voor de film Tom of Finland gaat voorbij aan de clichés van leermijnheren, zonder de traditie tekort te doen.

Alyssa Edwards & Detox krijgen hun eigen spin-off

Rupaul's Drag Race All-Stars II was niet genoeg voor de dames....

Teaser: The Unbreakable Kimmy Schmidt seizoen 3

De eerste beelden van het nieuw seizoen van The Unbreakable Kimmy Schmidt zijn uitgebracht en ze stellen niet teleur. De originele serie van Netflix volgt sinds maart 2015 het leven van Kimmy Schmidt en haar roommate Titus Andromedon, huurbaas Lillian kaushtupper en vriendin Jacqueline Voorhees.

Hiv-positieve man wint Mr Gay Nieuw-Zeeland

Zondag 12 februari vond de jaarlijkse Mister Gay Nieuw-Zeeland verkiezing plaats in Coyle Park, Auckland. Dit jaar deden er weer tien finalisten mee. De 33-jarige Charlie Tredway won. Hij is hiv-positief.

Peiling: hoe stemmen de gays tijdens de verkiezingen?

TV-zender OUTtv heeft een online poll gelanceerd om de stem van de homogemeenschap van Nederland in kaart te brengen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Botenparade Utrecht: deelnemers zijn bekend

De eerste Canal Parade in de stad Utrecht is op zaterdag 17 juni. Zo’n beetje alle inschrijvingen zijn positief beoordeeld. Voor de laatkomers: inschrijven kan nog steeds!

Donald Trump niet blij met imitatie van zijn woordvoerder. Door een vrouw

Melissa McCarthy gaf in Saturday Night Live een geweldige imitatie ten beste van Donald Trumps perschef Sean Spicer. Trump was not amused, vooral omdat Spicer door een VROUW belachelijk werd gemaakt.

Kijktip: BNN’s Geslacht met Ryanne van Dorst (Elle Bandita)

Gisteren het nieuwe programma Geslacht gemist? Als je dit leest weet je zeker dat je het wilt terugkijken. Ryanne van Dorst bracht taboes over gender en seksualiteit in beeld zoals alleen zij dat kan: hilarisch en briljant.

Geen idee op welke partij je gaat stemmen? Kijk op Gayvote

De kieswijzer Gayvote.nl laat zien hoe partijen de afgelopen tijd over kwesties stemden op het gebied van bijvoorbeeld homorechten.

Interview: Ian McKellen vertelt hoe het was om stiekem gay te zijn

Engeland en Wales schaften precies 50 jaar geleden een wet af waarin homoseksualiteit als criminele daad werd beschouwd. Acteur Ian McKellen blikt terug.

Iraanse man mocht na gay cruise de Verenigde Staten niet meer in

Hoe schrijnend het beleid van Donald Trump nu al uitpakt, blijkt uit het verhaal van Maysam Sodagari. Hij is gay en woont al jaren in de Verenigde Staten. Maar na een tripje op een cruiseschip mocht hij het land niet meer in.

Mumbai Pride: de mooiste foto’s

Homoseksualiteit is nog altijd officieel verboden in India. Dat weerhield 14.000 mensen niet om de straat op te gaan voor een parade door Mumbai, afgelopen zaterdag.

Asscher, Pechtold en Zijlstra bij COC’s Verkiezingsdebat 2017

Lodewijk Asscher (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Halbe Zijlstra (VVD) nemen op vrijdagavond 3 februari deel aan COC’s Verkiezingsdebat 2017 in Amsterdam.

Moonlight: 'Meeslepend en mooi, zeker een aanrader!'

De film 'Moonlight' ontving de Golden Globe voor Beste Dramafilm en is inmiddels ook genomineerd voor acht Oscars. Winq organiseerde maandagavond een voorpremière in de FilmHallen en vroeg bezoekers om hun ongezouten mening. Spoiler: ze waren nogal enthousiast.

Protest tegen Trump: activisten dansen voor het huis van Mike Pence

In de week dat Donald Trump wordt beëdigd als president van de Verenigde Staten hebben homo-activisten een dansfeest gehouden voor het huis van de toekomstige, aartsconservatieve vicepresident Mike Pence.

André van Duin en Miriam van der Haven krijgen COC-Prijs

Komiek André van Duin en intersekseactivist Miriam van der Have hebben tijdens het Nieuwjaarsfeest van COC Nederland een Bob Angelo Penning ontvangen. De penningen worden jaarlijks uitgereikt aan personen die zich hebben ingezet voor de acceptatie van LHBT's in Nederland.

Vacature redactiestagiair(e)

Winq Magazine zoekt vanaf februari/maart 2017 een nieuwe redactiestagiair(e).

Maak kennis met de gymnasten van Ohio State

In een fraai promofilmpje laten de gymnasten van Ohio State zich van hun sportieve kant zien. Bekijk de ongelofelijke moves van deze sporthunks.

Tom Daley: ‘Eet gewoon alles, maar met mate’

Zie je door alle dieetboekenbomen van fitgirls en foodiegoeroes het bos niet meer? Dan heeft Tom Daley een tip voor je: trek je er helemaal niets van aan en eet gewoon alles. Schrijft hij in zijn boek.

Chelsea Manning komt 28 jaar vervroegd vrij

Als een van de laatste daden tijdens zijn presidentschap heeft vertrekkend president Barack Obama de straf van klokkenluider Chelsea Manning met 28 jaar ingekort, waardoor ze over vier maanden vrij komt.

Vader in de bres voor zoon na rel om make-upreclame

Het kon niet iedereen bekoren dat make-upmerk Maybelline de bekende en flamboyante vlogger Manny MUA had gevraagd voor een campagne. Zijn vader roept de haters nu op gepaste wijze tot de orde.

Let's get sickening! Laganja Estranja is in Amsterdam

RuPaul's Laganja Estranja is dit weekend in Amsterdam en geeft een show in Club NYX. Tijd voor een Q&A!

Tiener uit Texas maakt statement met T-shirt: ‘hou gewoon je mond’

De 17-jarige Aaron uit Houston, Texas, was het zat dat hij gepest werd omdat hij homo is. Hij besloot zijn bullies een lesje te leren met een tekst waarin hij afrekent met homohaat.

‘Beyoncé, geef je geld aan LHBT-organisaties!’

Nadat bekend werd dat de eigenaar van het bekende Amerikaanse Coachella Festival anti-homogroepen heeft ondersteund, zijn bezoekers een petitie gestart: artiesten, doneer je vergoeding aan LHBT-organisaties.

Donderdag op tv: Gay Babyboom

Het is voor homostellen nog steeds een hele klus om een kind op de wereld te zetten. Behalve een stel zijn er altijd anderen bij betrokken. De documentaire Gay Babyboom laat zien hoe verschillende koppels dit aanpakken.

Vacature stagiair(e) marketing & communicatie

Winq Magazine zoekt vanaf februari/maart 2017 een nieuwe stagiair(e) marketing & communicatie.

Michelle Obama prijst diversiteit in emotionele afscheidsspeech

First Lady Michelle Obama heeft afscheid genomen van het Amerikaanse volk met een emotionele speech, waarin ze benadrukte dat het de diversiteit van de mens is die het land bijzonder maakt.

Zoete wraak: haters zorgen ervoor dat dit Poolse koppel toch kon trouwen

De Poolse tv-presentator Jakub Kwieciński en zijn vriend Dawid hebben toestemming gekregen om in Portugal te trouwen. En wel om een heel speciale reden.

In deze nieuwe campagne draait alles om oudere mannen

Zijn alleen jonge mannen sexy? Nee, natuurlijk niet. Een nieuwe campagne bewijst dat leeftijd hierin geen enkele rol speelt. Met de hashtag #SmartSexyStrongSilver kan iedereen hieraan mee doen.