Welkom bij Winq

People

Onderzoek: je wordt minder snel aangenomen als je ‘gay’ klinkt

Mannen met een stem die gay klinkt (lees: vrouwelijk), maken minder kans om aangenomen te worden dan collega’s met een mannelijk stemgeluid. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van een Britse universiteit.

Wow… Twee mannen verloven zich tijdens concert van Adele

Hoewel veel liedjes van Adele over verbroken relaties gaan, blijken haar live shows een vruchtbare bron voor huwelijksaanzoeken. Dit weekend was het weer raak: ze haalde een homostel uit Melbourne het podium op voor een vleugje onvervalste romantiek.

Familiefilter van YouTube is te streng: ook gay-vloggers onbereikbaar

Je kent ze wel, vloggers die hun leven voor de camera doorbrengen en video’s delen op YouTube. Voor de videodienst is gay zijn echter genoeg om ze achter een filter te verstoppen.

‘Pray the gay away’: ook Katy Perry moest eraan geloven

Tijdens een emotionele speech vertelde zangeres Katy Perry over haar christelijke jeugd. Op kamp moest ze bidden voor homo’s zodat god ze kon redden van een plek in de hel.

Miss Mengelmoes gaat de straat op: wat betekent LHBT?

Rotterdammers die uitleggen waar de letters lhbt voor staan, het levert leuke beelden op. Miss Mengelmoes ging de straat op en voelde mensen aan de tand over hun kennis van deze bijzondere afkorting.

Ontroerend: zo reageren Londenaars op iemand die hiv heeft

Hoewel hiv in heel veel gevallen niet meer leidt tot aids – althans niet in Westerse landen – heeft de ziekte nog wel een stigma. Londenaar George komt in actie om de stilte rond hiv te verbreken.

Gays gaan met de billen bloot op Instagram

The Travelin’ Bum is de naam van een Instagram-account dat verhalen verzamelt van mannen die nu dik tevreden en gelukkig zijn, maar ooit moeite hadden met hun coming out of hun geaardheid.

Grindr lanceert ‘bijzondere’ aubergine-emoji’s

Waar de aubergine-emoji voor staat is geen geheim. Maar Grindr heeft besloten de codetaal rond de aubergine te ontsluiten en gaat er vol in met allerlei variaties op het origineel. Zo heeft eentje een Prince Albert-piercing.

Biermerk geboycot vanwege het afkeuren van trouwende homo’s

Australië loopt nog altijd achter als het gaat om gelijke rechten voor homo’s. Zo is het huwelijk nog steeds niet opengesteld voor M/M en V/V. Het biermerk Coopers ligt nu onder vuur omdat er een video is opgedoken waarin een man zich uitspreekt tegen het huwelijk en proosten met Coopers-bier.

Zoon trouwt met man: moeder laat hem keihard vallen

Stel, je bent gay en je ouders vinden dat maar niks. Dan krijg je een vriend en besluiten jullie te trouwen. Om vervolgens keihard op tv te worden afgewezen door je moeder. Het overkwam Chris en deze hartverscheurende beelden breken je hart.

Wonderkid wil het taboe doorbreken rond gays in de voetbalwereld

Nog altijd is geen enkele Britse voetbalprof uit de kast gekomen, overigens ook niet in Nederland. Een korte film met de titel Wonderkid draait om een voetballer die talentvol en gay is.

Mooi dit. Voetbalteam schakelt homofobe fan uit met slechts één tweet

Nadat Manchester United trots bekendmaakte samen te werken met de Britse LHBT-organisatie Stonewall, reageerden de meesten positief. Er was één supporter die het niet trok en die werd meteen op z’n nummer gezet.

Video: word fit met de hunky McFly-zanger Harry Judd

Get Fit, Get Happy is de naam van het boek waarmee Harry Judd iedereen aan het fitnessen wil krijgen. Volgens de McFly-zanger heb je geen duur sportschoolabonnement nodig. Gymmen kan overal.

Zwemmer Ian Thorpe maakt documentaire over gepeste kinderen

‘Flikker. Shemale. Ik sla je helemaal in elkaar. Waarom maak je jezelf niet dood.’ De 14-jarige Kelsey krijgt dit dagelijks naar zijn hoofd geslingerd. Hij praat erover met Ian Thorpe, die een aangrijpende documentaire maakte.

Gays en sport: nog altijd is er een drempel

Hoewel het overgrote deel van de Nederlanders zegt geen moeite te hebben met homo’s in sportteams, mijden veel gays nog altijd team- en contactsporten. Ze verwachten niet te worden geaccepteerd.

Beauty & the Beast: een affaire met een buffel mag, een homo niet

Het nieuws dat er – heeeel even – sprake is van een homoseksueel moment in de film Beauty & the Beast is ingeslagen als een bom. Rusland vertoont de film alleen aan volwassenen en conservatieve christenen zijn boos.

Justin Timberlake op de bres voor jonge gays in een speech

Nadat Justin Timberlake een iHeartRadio Award in ontvangst nam voor Song van het Jaar, wijdde hij zijn speech aan gays die te maken hebben met homofobie. ‘Omdat je anders bent, kun je het verschil maken.’

Deze coming out-video bewijst: het is niet erg om anders te zijn

De setting: een familie, dinerend in een tuin. Dan staat zoonlief op, hij heeft iets te vertellen. Waar vooral zijn vader even van moet slikken…

Ontroerende video: Roman is 96 jaar en nét uit de kast

Roman is dik in de negentig en al jaren grootvader. Hij heeft zelfs al een achterkleinkind. Maar nu vindt hij het tijd om uit de kast te komen: hij is gay. Nu vertelt hij zijn verhaal.

Gay Living: zelfstandig wonen in Rotterdam

Woonprojecten voor gays met appartementen waarin je kunt leven met behoud van je zelfstandigheid en identiteit, dat is wat Gay Living doet. Vrijdag 3 maart vertellen ze wat hun plannen zijn in Rotterdam.

Leerkracht in actie: stop antihomogeweld in Amsterdam

Het is hoog tijd voor een statement tegen antihomogeweld, vindt Melissa Macnack. De basisschooldocent roept iedereen op twee euro bij te dragen aan een enorm spandoek dat ze in Amsterdam wil laten ophangen.

Backstage: Koken met Janny en Freek

Soulmates Freek Bartels en Janny 'Heel Holland Bakt' van der Heijden kenden elkaar nog niet, dus werd het tijd voor een uitgebreide kooksessie met een bedrieglijk simpele erwtensoep en een levensgevaarlijke pastamachine. Plus natuurlijk veel vino. "Het wordt hier steeds gezelliger. Freek, we gaan een kookprogramma beginnen!" En hoe goed kan Freek Moluks koken?

De nieuwe Winq is uit! Dit kun je deze keer verwachten:

Freek Bartels krijgt een culinaire masterclass van Janny 'Heel Holland Bakt' van der Heijden. Sylvana Simons vertelt over haar politieke en persoonlijke ambities. Nieuw in het blad is Winq Health. Maar er is meer. Hier een overzicht.

Kijken: Schotse studs doen yoga. In hun kilts

Lekker één worden met de natuur? Trek een kilt aan en doe yoga in de wildernis. Het leek yoga-instructeur Finlay Wilson een goed idee. Het levert in ieder geval een fraai filmpje op.

Foto’s: Mardi Gras Fair Day in Australië

Het is een maand lang feest in Sydney. Dit weekend kwamen 70.000 mensen bijeen voor de Mardi Gras Fair Day, dat jaarlijks de kick-off is van wat ze ook wel ‘Gay Christmas’ noemen. Kylie was er ook. Hier de beelden!

Keegan White is de heetste ingenieur ter wereld

Natuurlijk: Pietro Boselli is een van de heetste mannen op onze aardbodem. Maar kijk ook eens naar Keegan White; ingenieur én armoedebestrijder.

Conchita Wurst gaat eraan

Tom Neuwirth, de man achter de wereldberoemde dragqueen Conchita Wurst wil der Wurst achter zich laten en opnieuw beginnen.

I AM TOM OF FINLAND

De marketingstrategie voor de film Tom of Finland gaat voorbij aan de clichés van leermijnheren, zonder de traditie tekort te doen.

Alyssa Edwards & Detox krijgen hun eigen spin-off

Rupaul's Drag Race All-Stars II was niet genoeg voor de dames....

Teaser: The Unbreakable Kimmy Schmidt seizoen 3

De eerste beelden van het nieuw seizoen van The Unbreakable Kimmy Schmidt zijn uitgebracht en ze stellen niet teleur. De originele serie van Netflix volgt sinds maart 2015 het leven van Kimmy Schmidt en haar roommate Titus Andromedon, huurbaas Lillian kaushtupper en vriendin Jacqueline Voorhees.

Hiv-positieve man wint Mr Gay Nieuw-Zeeland

Zondag 12 februari vond de jaarlijkse Mister Gay Nieuw-Zeeland verkiezing plaats in Coyle Park, Auckland. Dit jaar deden er weer tien finalisten mee. De 33-jarige Charlie Tredway won. Hij is hiv-positief.

Peiling: hoe stemmen de gays tijdens de verkiezingen?

TV-zender OUTtv heeft een online poll gelanceerd om de stem van de homogemeenschap van Nederland in kaart te brengen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.