5 vragen aan modeontwerper Jordy Arthur Vaesen

Mode en multimediadesign komen samen in de Reels en TikToks van Jordy Arthur. Hij is modeontwerper, influencer en muziekliefhebber. Wie kun je beter vragen om een look rondom je hoofdtelefoon te creëren dan Jordy? Hij maakte een fashion look met de Sonos Ace.

Mode is duidelijk een groot deel van je leven. Wat is je vroegste herinnering aan mode, en wanneer besefte je dat je hier je carrière van wilde maken? “Mijn vroegste herinnering aan mode is van toen ik heel jong was. Mijn moeder maakte kleding voor mij en mijn broer, en zo leerde ik naaien. Ik was altijd geïnteresseerd in unieke en opvallende looks en vond het leuk om te experimenteren met verschillende stijlen. Op mijn vijftiende begon ik serieus met het maken van mijn eigen kleding omdat ik in de winkels niet kon vinden wat ik wilde dragen. Dat was het moment waarop ik besefte dat mode niet alleen een hobby voor mij was, maar iets waar ik mijn carrière van wilde maken. Mode is voor mij een manier om mezelf uit te drukken en mensen te inspireren zonder woorden te gebruiken.”

“accessoires zoals headphones moeten mijn look aanvullen en niet afleiden”

Je bent enorm actief op Instagram en deelt daar je kleurrijke en opvallende outfits. Hoe blijf je geïnspireerd om telkens weer iets nieuws en unieks te creëren? “Inspiratie komt voor mij uit het dagelijks leven en de dingen die ik meemaak. Muziek speelt ook een grote rol in mijn creatieve proces; ik luister de hele dag door naar muziek, en dat helpt me om in de juiste stemming te komen en nieuwe ideeën te bedenken. Verder haal ik inspiratie uit de popcultuur, mijn omgeving en zelfs uit objecten waarmee ik werk, zoals de Sonos headphones.”

Je hebt een interessante samenwerking met Sonos waarbij je een speciale look hebt ontworpen voor hun nieuwe headphones. Kun je daar wat meer over vertellen? “Zeker! Voor de nieuwe Sonos Ace hoofdtelefoon heb ik een look ontworpen die past bij het stijlvolle en functionele design van de hoofdtelefoon. Ik heb een top met een afneembare, magnetische kraag gemaakt, wat verwijst naar de magnetische oorkussens van de headphones die je kunt vervangen. Ook heb ik een broek ontworpen met een speciale lus om de headphones aan op te hangen, wat een handige en modieuze oplossing biedt voor mensen die de koptelefoon niet om hun nek willen dragen. Het was een leuke uitdaging om mode en technologie op deze manier te combineren.”

Draag je altijd jouw eigen ontwerpen? “In mijn dagelijkse leven gebruik ik delen van mijn looks. Soms draag ik zelfs gewone kleren zoals een jeans en T-shirt. Voor feesten en de juiste clubs trek ik echter mijn opvallende outfits aan. Balans en bescherming zijn daarbij belangrijk. Accessoires zoals headphones moeten mijn look aanvullen en niet afleiden.”

Veel van je outfits zijn erg kleurrijk. Hoe belangrijk is het voor jou dat alles wat je draagt, inclusief accessoires zoals de Sonos headphones, bij elkaar past? “Het is voor mij belangrijk dat alles wat ik draag een coherent geheel vormt. De Sonos head­phones passen hier perfect bij vanwege hun minimalistische en stijlvolle design in wit en zwart, wat makkelijk te combineren is met verschillende outfits. Zelfs als ik een kleurrijke outfit draag, zorgt de witte headphone voor een mooi contrast en voegt het iets extra’s toe aan mijn look zonder de aandacht weg te nemen. Het gaat om het vinden van de juiste balans en ervoor zorgen dat elk element bijdraagt aan het totaalplaatje.” 

Powered by Labrador CMS