5x reizen

Strand op Aruba

5 x adembenemend Aruba

Een vakantie op Aruba is even inspirerend als ontspannend. Sinds jaar en dag staat dit ‘One happy island’ bekend als een van de meest veilige en veelzijdige bestemmingen in het Caribisch gebied. Vijf redenen om nu een vakantie te boeken.

1) street art hotspot

San Nicolas was ooit een stille arbeidersstad, maar groeide in de afgelopen jaren in rap tempo uit tot een hotspot voor streetart. Met ruim vijftig muurschilderingen is de op een na grootste stad van Aruba net een openluchtmuseum. De schilderingen zijn zelfs zo bijzonder dat het Amerikaanse zakenblad Forbes San Nicolas uitriep tot ‘street art capital’ van het Caribisch gebied.

Graffiti in Aruba

2) elke dag happy hour 

Niet alleen de veelzijdige eetcultuur zorgt ervoor dat je als een bourgondiër vakantie viert, ook de ambachtelijke cocktails bij chique cocktailbars geven een extra dimensie aan je reis. Van trendy speakeasy’s en chique hotelbars tot strandtenten waar je elke dag happy hour viert, wie van bijzondere drankjes wil genieten heeft het op Aruba voor het uitkiezen.

Cocktail in Aruba

3) uitzonderlijke zandstranden

Op Aruba vind je een veelvoud aan schitterende stranden en baaien, waarvan sommige zelfs zijn bekroond. Het parelwitte Eagle Beach, een van de langste op het eiland, is meermaals uitgeroepen tot een van de beste stranden in het Caribisch gebied. Wie bij een van de hotels aan het strand logeert, geniet van heerlijke strandtenten, spannende watersporten en het mooiste turquoise water. Wie in alle rust van ongerepte stranden wil genieten, mag een bezoek aan de ruige Noordoostkust niet overslaan.

Strand op Aruba

4) ongerepte natuur 

Maak vroeg in de ochtend een wandeling door Arikok National Park. Het natuurreservaat beslaat ongeveer 20% van het eiland. Je loopt door een immens cactuslandschap ontdekt indrukwekkende grotten, rotsformaties, ruige baaien en een palet aan wilde dieren en planten. Ga met een ranger op pad en leer tijdens het wandelen meer over de boeiende flora en fauna op Aruba.

Wandeltocht op Aruba

5) nooit uitgegeten 

Op Aruba reis je meerdere keren culinair de wereld rond zonder het eiland te verlaten. Van dineren op het hoogste niveau aan een chef’s table restaurant tot gezellig met de locals een lokale hap verorberen bij een van de vele foodtrucks op het eiland of bij een visrestaurant aan het water. Op Aruba raak je nooit uitgegeten.

Eten op Aruba

Kijk voor meer infor­matie en inspiratie op aruba.com

Powered by Labrador CMS