interview

Indie Nile - How 2 Have a Happy Ending

Dragartiest Indie Nile: “Ik heb seks altijd gescheiden van liefde en ik begin in te zien dat dit een probleem is”

Hij vertelt over zijn nieuwe voorstelling How 2 Have a Happy Ending

Leestijd: 2 min

Indie Nile is dragartiest, theatermaker en filmregisseur. Hij noemt zichzelf ‘drag therapist’ en staat tijdens het Fringe Festival in de Kleine Komedie met zijn voorstelling How 2 Have a Happy Ending, die deels is gebaseerd op zijn ervaringen als sekswerker. Aan Winq vertelt hij over zijn werk, zijn drijfveren en zijn voorstelling. “Ik genees sneller als ik lach.”

Kun je om te beginnen wat over jezelf vertellen?

“Ik ben dragartiest, theatermaker en filmregisseur en gevestigd in Amsterdam. Ik maak theatervoorstellingen en documentaires op YouTube. Ik ben oorspronkelijk Palestijns/Libanees. Ik ben opgegroeid in Dubai en heb film gestudeerd in New York.”

Je noemt jezelf een 'drag therapist'. Leg eens uit?

“Ik noem mezelf 'drag therapist' omdat ik de kunstvorm van drag gebruik om diepe psychologische kwesties te bespreken, terwijl ik het publiek vermaak. Zo was mijn debuutvoorstelling twee jaar geleden bijvoorbeeld gebaseerd op een Zoom-therapiesessie die ik in het echt heb gedaan. Tijdens de show speelde ik mezelf en de therapeut die met elkaar in gesprek gaan. En in mijn show van vorig jaar speelde ik mijn moeder, om de relatie tussen ons tweeën te helen.”

Indie Nile - How 2 Have a Happy Ending

Hoe ben je op het idee gekomen voor How 2 Have a Happy Ending?

“Na het zien van het effect van de laatste twee shows op mij en het publiek, begon ik te beseffen dat deze 'dragtherapie' daadwerkelijk enige heling teweegbrengt. Ja, ik hou van lipsyncen en het dragen van geweldige outfits, maar ik groei ook als persoon in dit proces. Dus dit jaar besloot ik een show te maken over mijn grootste angst, namelijk de angst voor intimiteit. Ik heb seks altijd gescheiden van liefde en recentelijk begin ik te zien dat dit een probleem is, dus besloot ik er een dragtheatershow over te maken omdat dat voor mij de beste manier is om een probleem onder ogen te zien. Ik genees sneller als ik lach.”

Heb je je eigen ervaringen als sekswerker verwerkt in de voorstelling?

“Ja, absoluut. De nieuwe show, How 2 Have a Happy Ending, toont mijn levensverhaal als sekswerker en alles wat ik heb geleerd over liefde en eenzaamheid door dit werk te doen. Om het leuker en vermakelijker te maken, besloot ik de show te doen als de dragversie van het iconische prostitutiepersonage uit Pretty Woman. Dus ik zal sommige delen van die film lipsyncen als Julia Roberts en dan als mezelf spreken over mijn eigen ervaringen met het verkopen van seks en liefde.”

Tot slot: waarom zou iedereen naar je show moeten komen?

“Mensen zouden naar mijn show moeten komen wanneer ze willen lachen en huilen, en bij het naar buiten lopen klaar zijn om de liefde van hun leven te vinden. Ze zouden ook moeten komen als ze geweldige drag willen zien zoals ze nooit tevoren. Er zullen een paar iconische popsong-lipsyncs te zien zijn, evenals een aantal sexy mini-filmpjes.”

informatie en tickets

How 2 Have a Happy Ending is op 9 en 10 september te zien in De Kleine Komedie in Amsterdam. Daarna volgt een matineevoorstelling op zondag 15 september in Theater Bellevue. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van het Amsterdam Fringe Festival.

Powered by Labrador CMS