Drag Race Holland komt terug!

...en dit is ons verlanglijstje voor het nieuwe seizoen

Herriemakers, de productiemaatschappij achter Make Up Your Mind en De TV Kantine, maakte deze week bekend dat zij de Nederlandse rechten voor RuPaul’s Drag Race hebben verworven. Dit is wat we hopen van een derde seizoen van Drag Race Holland.

De eerste twee seizoenen van Drag Race Holland werden in 2020 en 2021 gemaakt voor Videoland en het leek er even op dat er nooit een derde seizoen gemaakt zou worden. Gelukkig is er nu hoop voor een derde seizoen! Maar we hebben wat verbeterpuntjes:

host

Hoewel we Fred van Leer hartstikke leuk vinden, zien we liever een draglegende als host van Drag Race Holland. Iemand die al jaren in het vak zit, nog steeds regelmatig op een hak staat, en echt de kneepjes van het vak kent. Denk aan Nickie Nicole, DeeDee Janssens, Diva Mayday of misschien zelfs Drag Race Holland seizoen 1-winnaar Envy Peru.

lipsync nummers

In eerdere seizoenen van Drag Race Holland werd er gelipsynced op nummers van Lady Gaga, Madonna, Katy Perry, Dolly Parton en Whitney Houston. Een gemiste kans om Drag Race Holland nóg Nederlandser te maken en tegelijkertijd Nederlandse hits te introduceren bij een internationaal publiek. We willen zéker niemand zien lipsyncen op 'Zoutelande' van Bløf (hoewel?), maar het Nederlandse tintje is juist een van de sterke punten van Drag Race Holland, en dat kan ook in de keuze van de lipsyncnummers benut worden. Vanaf nu dus alleen nog maar lipsyncs op nummers van MEROL, de Vengaboys, de Dolly Dots, Total Touch, Vanessa, Froukje en misschien zelfs wel een conceptuele lipsync op ‘Ik heb een heel zwaar leven’ van Brigitte Kaandorp, om maar iets te noemen.

juryleden

We zien graag juryleden met iets meer affiniteit met drag en de doelgroep. 'Mijn kinderen zijn groot fan van Drag Race' is geen kwalificatie (Sanne Wallis-de Vries), en dat je de beste vriendin van Fred van Leer bent, is dat trouwens ook niet (Nikkie Plessen). Inderdaad, Michelle Visage is de beste vriendin van RuPaul, maar zij heeft daarentegen jarenlang meegedraaid in de ballroom-scene en weet dus waar ze het over heeft als het op drag aankomt. Wel uitnodigen: sterren uit de drag- en entertainmentwereld, boegbeelden van de queer community, en wellicht hier en daar een oud-deelnemer van Drag Race Holland. Je weet wel, juryleden met relevante expertise op het gebied van mode, visagie en branding.

het geluid

Een kleine maar hardnekkige pet peeve was dat de vorige producenten het niet zo nauw namen met de achtergrondmuziekjes die tijdens Drag Race gebruikt worden. In de Amerikaanse Drag Race zijn bepaalde achtergrondmuziekjes zó intrinsiek aan bepaalde momenten in het programma gekoppeld, dat het onnatuurlijk klinkt om daar een willekeurig ander muziekje achter te zetten. Ook hadden bij de eerdere seizoenen van Drag Race Holland de kandidaten niet altijd hun eigen zendertje om, waardoor het geluid soms wat te wensen overliet.

de reünie

We willen een aparte, échte reünie-aflevering, niet een geïmproviseerd stuk tijdens de finale en ook niet een reünie die door een derde partij is georganiseerd. Een van de leukste dingen van reality-tv is om te horen hoe de deelnemers zélf naar de uitgezonden afleveringen hebben gekeken, en of dat nog voor extra conflict heeft gezorgd. 

We zijn erg benieuwd wat het team van Herriemakers in zijn mars heeft!

Powered by Labrador CMS