Kolonel Ryan

Amerikaanse kolonel onthult in overlijdensbericht: “Ik was mijn hele leven gay”

Leestijd: 1 min

Edward Thomas Ryan was voormalig kolonel bij de Amerikaanse landmacht. Onlangs is hij op 85-jarige leeftijd overleden. In zijn overlijdensbericht onthulde hij helemaal onderaan in de tekst zijn geheim: “Ik wil jullie nog één ding vertellen. Ik was mijn hele leven gay.” Maar dat was nog niet het enige…

Lezers van de Times Union, een lokale krant voor het noorden van de staat New York, stond vorige week een opmerkelijk overlijdensbericht. Naast de gebruikelijke opsomming van hoogtepunten uit zijn carrière had oud-kolonel Edward Thomas Ryan nog een verrassing in petto. Of eigenlijk twee.

opsomming 

De tekst begon zoals de meeste overlijdensberichten, met een opsomming van zijn carrière bij de landmacht en de brandweer, gevolgd door alle militaire onderscheidingen die hij heeft gekregen. Ook stond erin naar welke kerk hij ging en dat hij een groot aantal neven en nichten achterlaat.

Erboven staat een foto van Ryan in zijn militaire uniform, ongeveer twintig jaar geleden gemaakt. Na zijn overlijden gaat zijn lichaam tijdelijk naar de wetenschap, zo heeft hij besloten, waarna zijn familie aanwezig zal zijn bij een uitvaart in besloten kring.

liefdevolle relatie 

En dan volgt aan het einde van het overlijdensbericht een onthulling, als Ryan zelf het woord neemt. “Ik wil jullie nog één ding vertellen. Ik was mijn hele leven gay.” En terwijl zijn familie dacht dat hij getrouwd was met zijn werk en zijn hele leven alleenstaand was, had Ryan nog een verrassing in petto. “Ik had 25 jaar lang een liefdevolle relatie met de liefde van mijn leven, Paul Cavagnero.”

Helaas eindigde die relatie abrupt, met de dood van Cavagnero na een medische misser in 1994. “Ik zal naast Paul worden begraven. Het spijt me dat ik nooit de moed heb gehad dit bij leven te vertellen. Als ik zag hoe mensen zoals ik behandeld worden, kon ik het gewoon niet. Nu mijn geheim bekend is, zal ik voor eeuwig rusten in vrede.”

Bron: RTL Nieuws

Powered by Labrador CMS