Het voorjaar in met Japanse massage | Alternatieve levensstijl & gezondheid | Vincent
23-04-2008
LIJF


Naast gezond eten, drinken, werken, communiceren en sporten is regelmatig je lichaam activeren door massage een goede aanvulling. In het westen zijn we echter veel minder bekend met dit fenomeen. We doen alles veel meer met ons hoofd en vergeten daardoor vaak ons gevoel en lichaam.

In Aziatische landen daarentegen is massage een basisbehoefte, net als eten en drinken. Een kwaliteitsmassage isa dan ook voeding voor je lichaam en geest. Je maakt weer contact met je lijf en je geest wordt er rustig van. Speciaal voor mannen biedt The New Way een Japanse massage waarbij je in een rustige en prettige omgeving kunt genieten van 75 minuten aandacht voor je lijf. Japanse massage is een drukpuntmassage met als doel verstoringen in de energiebalans te herstellen.

Het is een behandelmethode die effectief is bij uitlopende fysieke klachten, die lekker ontspannend werkt, afvoerend werkt en het gevoel van welbevinden verhoogt. Vooraf krijg je Japanse Banchathee om warmte in je lichaam te brengen zodat je beter ontspant en nemen we een aantal fysieke aspecten door die van belang zijn voor de uitvoering van de massage. Omdat het voorjaar is en de organen lever en galblaas in de hoogste versnelling werken, is er speciaal aandacht voor deze organen. Door de behandeling zal de benodigde energie in de lever en galblaas toenemen.

Tijdens de massage lig je op een traditionele Japanse futon met daarop een Japans magnetisch matrasje van Nikken. Het magnetische matrasje is speciaal ontwikkeld om je lijf te ontspannen en te voeden met magnetisme dat we dagelijks verliezen door onze moderne communicatiemiddelen.

De start van de massage is een prettige hete gemberkompressenbehandeling op je nierstreek. Dat geeft ontspanning, ondersteunt de nierfunctie en geeft daardoor dagen na de massage een betere energie. De hete gemberkompressen duren ongeveer acht minuten, elke twee minuten een nieuwe kompres. Vervolgens wordt er met een Japanse magneetroller je ruggenwervels behandeld zodat belangrijke energiebanen ontspannen en weer gevoed worden. Na de magneetmassage krijg je een drukpuntmassage met volle handen van je gehele lijf en een specifieke drukpuntmassage met duimen van je ruggenwervels.

In combinatie met de Japanse technieken ontvang je een prettige etherische oliemassage van je gehele lijf voor nog meer ontspanning en welbevinden. Daarvoor worden verschillende hoogwaardige biologische oliën van Weleda en Het Blauwe Huis gebruikt. 

Na de massage word je toegedekt en kun je even naliggen met een geur van wat wierook. Na afloop drinken we warme biologische Verveine kruidenthee met iets gezond lekkers en evalueren we de massage.

Je zult zien dat je ontspannen het voorjaar tegemoet kunt zien!

Vincent Gerdsen

PS. Wil je kennis maken met Japanse massage? Dan is tot 10 juni speciaal voor GAY.NL-lezers de gehele voorjaarsbehandeling 75 minuten voor 32,50 euro om fris en ontspannen de lente te ervaren. Je kunt voor meer informatie en contactinformatie ook een kijkje nemen op de vernieuwde website van de The New Way (www.thenewway.nl - item massage).

Vincent Gerdsen schrijft over zijn eigen levensstijl, over gezondheid en over zijn interesses in GAY.NL / LIJF. Voorheen publiceerde hij ook in tijdschrift Gay&Night en op Gaysite.nl. Kijk voor meer informatie over dynamische Japanse massage met etherische olie, gezondheids consulten, kookcolleges, Negen Sterren Ki, Gezondlinks en zijn nieuwsbrief op Vincents eigen website: The New Way.

Meer stukken van Vincent Gerdsen:
31-01-2008 Gezond je huis schoonmaken
04-01-2008 Gezondheid en Vrede
16-11-2007 Oefeningen voor je organen
27-09-2007 Koken voor Paul de Leeuw
11-07-2007 Suikerlazarus
23-05-2007 Voorjaarsreiniging
30-03-2007 Macrobiotische ontwikkeling
23-02-2007 Kies plantaardige proteïne
26-01-2007 Laat je darmen swingen!
05-01-2007 Je gezicht liegt niet!
08-12-2006 Jong en ondeugend in 2007!
03-11-2006 Verzorg je anus!
22-09-2006 Zorg goed voor je borsten

[©GAY.EU LIJF] [Word basislid | Word GOLD-Member] [Disclaimer]
[Zoek artikel | Colofon | Redactieprofiel | Tip nieuws | Reageer met brief]