De directeur van de universiteit van de Amerikaanse stad Toledo vond die uitspraken niet gepast, bedacht dat de vrouw haar werk als personeelsmanager misschien niet goed kon doen als ze zo dacht over een specifieke bevolkingsgroep, en ontsloeg haar.

De ontslagen Crystal Dixon (foto) bepleit nu echter dat het haar recht als Amerikaans staatsburger is om vanuit haar recht op vrijheid van meningsuiting in geloofskwesties dit soort dingen te zeggen. En daarmee stapt ze naar de rechter.

Keuze of geen keuze?


De hele situatie ontstond toen de hoofdredacteur van de plaatselijke Toledo Free Press een column schreef waarin hij bepleitte dat de staat Ohio te laks is als het aankomt op het goed regelen van homorechten.

Daarop stuurde Dixon een ingezonden brief waarin ze stelde dat "een homo ervoor gekozen heeft om homo te worden" en dus bewust kiest voor minder rechten dan hetero's. Zijzelf, daarentegen, "had er nooit voor kunnen kiezen om wel of niet zwart te zijn" en verdiende dus wel gelijke rechten.

De aanklacht luidt dat Dixon gestraft werd voor een uitspraak die ze in haar privéleven deed en dat andere medewerkers van de universiteit ook vaker ingezonden brieven schreven, maar dat zij niet gestraft werden, waardoor de universiteit haar dus discrimineert. Ze wil haar baan terug of als dat niet kan een flinke zak geld meekrijgen.

Gelijkheid onder personeel


De universiteit beziet de zaken wat anders. In een reactie naar aanleiding van het bekend worden van de aanklacht, verklaarde een universiteitsmedewerker "dat altijd duidelijk is geweest dat mevrouw Dixon zich vanwege haar functie als personeelsmanager in een speciale positie bevond. En dit is dan ook geen zaak van vrijheid van meningsuiting, maar het gaat ons om haar capaciteiten om haar werk goed te kunnen doen, gekeken naar de houding die ze uit in de Toledo Free Press. We zijn ervan overtuigd dat onze beslissing juist was en zullen de feiten ook zo aan de rechter laten zien."

Wanneer de rechter beslist of het hier gaat om vrijheid van meningsuiting of om het goed kunnen functioneren als personeelsmanager, is nog niet bekend.