Toch was het dit jaar net even anders dan voorgaande jaren. De eerder dit jaar overleden Vera Springveer, die vanaf het begin als MC optrad, was er niet. Die rol werd overgenomen door onder andere Manuela Kemp en Angela Groothuizen, maar de dood van Springveer maakte wel meteen duidelijk waarom aandacht voor Hiv en Aids er moet blijven. Het virus maakt namelijk nog steeds slachtoffers, terwijl voorkomen in principe zo ontzettend gemakkelijk is (gebruik een condoom!).

Van Plasterk naar Abraxis

Genoeg voorlichting nu, tijd om het leven te vieren. En dat leven werd gevierd door optredens van onder anderen DJ Abraxis, MultiSexi, De Jeugd van Tegenwoordig, Berget Lewis, collectief Girls Wanna Have Fun, de Nederlandse Evita Brigitte Heitzer, Meubelstukken met Joost van Bellen en Bas Kosters en nog vele anderen. En je kunt zeggen wat je wilt, maar ieder optreden was weer subliem.

De opening werd verzorgd door danser Frank Waterberg, die de Bolero van Maurice Bejart danste (voor de liefhebbers, de dans is bekend geworden door de film Les uns et les autres uit 1981). Maar de allerbelangrijkste gast was toch w
el Minister Plasterk die het officiële startsein gaf voor de rest van de nacht.Het leukste feest van het jaar


LoveDance is een van de leukste feestjes van het jaar, alleen al omdat het gaat over iets belangrijks: de strijd tegen Hiv en Aids. Maar behalve dat is het ook echt een féést. Homo, hetero, man, vrouw, oud en jong dansen zij aan zij zonder dat er iets merkbaar is van strijd of venijn. Waar je maar kijkt zie je acts: van de schaars geklede flyerende mannen bij de ingang tot de als bonbonnières verklede mensen die met snoepjes rondliepen. En wat te denken van de konijntjes op het grote podium? Alleen al dáárom moet iedereen er eens heen, en dan hoef je de opsomming van acts die ik eerder noemde niet eens mee te tellen. 

De gigantische verscheidenheid aan artiesten maakt het programma leuk en afwisselend. En is er in de grote zaal iets wat je niet helemaal aanspreekt, dan ga je naar de kelder of de kleine zaal boven. Hoe dan ook: er is altijd wel iets dat je leuk vind en waarop je helemaal uit je dak kunt gaan. Met een biertje natuurlijk, waarvan de opbrengst dit jaar geheel ten goede kwam aan het Aids Fonds. Zo wordt stappen opeens nuttig!

De organisatie

LoveDance wordt jaarlijks georganiseerd door PinqLinq, Gay Business Amsterdam, het AidsFonds, Artlaunch, stichting Gala en uiteraard Paradiso zelf. Al deze mensen zorgen ervoor dat er ieder ja
ar weer een vol programma is. Hulde daarvoor!

Nieuwsgierig geworden? Helaas moet je nu weer een jaar wachten op de volgende LoveDance in Paradiso. Maar dit jaar zal er voor het eerst een extra zomereditie worden georganiseerd in de vallei bij Spaarnwoude. Uiteraard gaat ook hier de opbrengst geheel naar het goede doel. Ik ben er bij, op 18 juli, jullie ook?

Laura

Noot van de redactie: MVS Media was op LoveDance aanwezig met een cameraploeg. De reportage zal later ook op GAY.NL online verschijnen!