De groep is dat van plan omdat Proposition 2 (het broertje van het onlangs in Californië aangenomen Prop 8) er vorige maand werd aangenomen. Ondanks dat het 'homohuwelijk' in die staat nog niet mogelijk was, heeft Prop2 wel grondwettelijk vastgelegd dat het huwelijk alleen mogelijk is voor man en vrouw. Gouverneur Crist (foto) was een felle supporter van dat wetsvoorstel.

Respectvol en
oneerlijk

De protesterende homo's en lesbiennes zullen roze shirts dragen wanneer ze demonstreren bij de St. Petersburg First United Methodist Church, waar Crist in het huwelijk zal treden met verloofde Carole Rome. De demonstranten hebben aangegeven wel stil en respectvol te handelen.

Volgens hen is deze demontratie een uitstekende  mogelijkheid om de discriminatie en de oneerlijkheid omtrent het homohuwelijn in de schijnwerpers te zetten. De demonstranten willen duidelijk maken dat Crist van een recht geniet waar homo's dus niets aan hebben. Hij kan trouwen en zij niet.

Het huwelijk van Crist was een verrassing voor velen omdat altijd werd gedacht dat hij zelf homoseksueel is. Na dit meermalen te hebben ontkend, kondigde hij zijn verloving met Carole Rome aan.