Mede-organisator Laurens van Ravensberg is blij dat er eindelijk zo'n avond is voor homo's met een religieuze achtergrond: "Tijdens Unity krijgt men de kans om in contact te komen met andere homochristenen die opzoek zijn naar antwoorden of een gezellige avond. Door de kerkelijke instelling van homo's is er sprake van iets gemeenschappelijks en dat schept een band".

Geloof

Volgens Van Ravensberg was zo'n soort ontmoetingsavond echt nodig. "Alle homochristen delen een belangrijke waarde, namelijk het geloof. Maar vaak ervaren zij hierin moeite, dubbele gevoelens van onbegrip of zijn juist vanwege het geloof nog niet uit de kast. Daarnaast speelt het geloof voor vele homochristenen een belangrijke rol in zijn of haar partnerkeuze"

Reeks

Na het succes van de eerste avond op 7 november is er besloten om vooral door te gaan. Daarom zal er op 12 december weer een ontmoetingsavond zijn. Voor iedereen die het wel wat lijkt om langs te komen: de toegang is gratis en iedereen krijgt een welkomsdrankje van de zaak.

Unity vindt plaats in het Amsterdamse Mixcafé, Amstel 50. De avond duurt van 20 tot 23u. Kijk
hier voor meer informatie.