Expreszo nam dertien grote Nederlandse studentensteden onder de loep en lette hierbij op onder meer het aantal homo-organisaties en homofobe incidenten.

"Je studententijd gaat behalve om studeren natuurlijk ook om plezier maken," aldus de redactie van Expreszo. "Het is voor aankomende studenten interessant om te weten hoeveel gay-uitgaansplekken er zijn per stad. Maar ook of je veilig hand in hand over straat kan gaan is belangrijk."

Homogeweld

Aanleiding voor het onderzoek zijn alle cijfers over homogeweld die de afgelopen tijd in de media zijn gepubliceerd. Zo blijkt één op de tien discriminatiemeldingen homogeweld te omvatten. Het magazine informeerde bij verschillende lokale homobelangenorganisaties en bij de plaatselijke politie om de veiligheid in de dertien steden goed in kaart te kunnen brengen. "Net als iedereen moet een homoseksuele student lekker zichzelf kunnen zijn", vindt Expreszo. "Homo-zijn is tenslotte leuk!"

De betreffende editie van Expreszo, met de volledige uitkomst van het onderzoek, is vanaf 13 december in de winkel te vinden.