Op 18 december zal het gesprek worden geleid door Helma Schenkeveld, voorganger bij basisgemeente De Duif en zelf ook lesbisch. Met de dialoog moet het wederzijds onbegrip tussen ProGay en de twee partijen weggenomen worden. Het gesprek begint om 18 uur in café April in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam.

Protest

Organisator ProGay heeft RefoAnders, Christenen voor de Waarheid en iedereen die het niet met Pink Christmas eens, is uitgenodigd voor het debat. Afgelopen dagen werd ProGay overspoeld met protestbrieven en e-mails waarin bezwaar werd gemaakt tegen de levende kerststal. Door Jozef en Maria neer te zetten als homo's, is er weinig sprake van respect voor het christendom, volgens de klagers.

Bindmiddel

Frank van Dalen denkt dat christenen en homo's helemaal niet tegenover elkaar staan. Volgens hem is Pink Christmas juist een soort bindmiddel.

"Er zijn veel christenen die homo of lesbisch zijn en veel homoseksuelen met een geloofsovertuiging. Het is goed dat deze realiteit in christelijke kring langzaam doordringt. Het geeft ruimte aan mensen die nu nog klem zitten tussen hun geloof en hun seksuele gevoelens en identiteit. Om ook die ruimte groter te maken, organiseren we Pink Christmas met onder andere een evangelische kerkviering en gaan we het gesprek aan met mensen die moeite hebben met homoseksualiteit. We hopen dat die uitgestoken hand zal worden aanvaard."