De politicus claimt lastig te worden gevallen door de 'homo lobby'. Volgens de krant Cyprus Mail ontving Marios Matsakis een email met de afbeeldingen erin. Hij zou meteen een email terug hebben gestuurd naar de homorechtenorganisatie waar het vandaan kwam.

Slechte opvoeding


"Ik vind dit erg aanstootgevend. Alsjeblieft, stuur me niet nog meer van dit soort foto's. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen die met homo's samenwonen niet de opvoeding krijgen die ze verdienen. Dit is mijn persoonlijke mening en ik hoop dat ik die gewoon mag houden."

Volgeplakt

En dat mocht Matsakis blijkbaar niet. Toen hij later naar zijn kantoor in Brussel ging, zag hij dat de ingang van zijn kantoor beplakt was met diezelfde posters die hij zo afkeurde.

Hierop volgend besloot Matsakis de voorzitter van het Europese Parlement, Hans-Gert Pöttering een email te sturen over het voorval.

Vermoedens

"Ik schrijf deze email niet om te klagen omdat dit soort acties mij in principe niet zoveel doen. Ik schrijf u omdat ik vermoed dat de homoseksuele lobby bezig is met het plannen van een campagne zodat homo's kinderen kunnen adopteren."

De Cyprioot vergat dat homo's en homostellen in veel EU-landen al kinderen mogen adopteren.

Kijk hierboven naar de poster waar het allemaal om begon.