(Update onderaan)

Ondanks veel protest uit christelijke hoek (ProGay ontving volgens de Volkskrant meer dan 3000 protestbrieven) zal de kerstmarkt doorgaan zoals gepland.  De twee Jozef’s en twee Maria’s zullen dan ook gewoon de kou trotseren en in de tuin van de Arc plaatsnemen. Bezoekers kunnen zelf kiezen met wie zij op de foto willen, waardoor homoseksualiteit zichtbaar wordt gemaakt.

Op de markt zelf, zondag in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat, staan diverse stands waar je terecht kunt voor kerstcadeaus, versnaperingen, een rondje op de ‘roze’ schaatsbaan en muzikaal entertainment verzorgd door Pinq Radio.

Voor de bezoekers van de roze kerstmarkt of de mensen die nog twijfelen, tippen wij vooral ook de Drag Olympics Winter Games als een must-see. Tijdens deze winterversie van de Drag Olympics, zullen de welbekende diva’s gaan strijden om de titel ‘Miss Drag on Ice 2009’.  De onderdelen beloven in ieder geval veel goeds: Zwanenmeer kunstschaatsen, synchroon duoschaatsen en, niet te vergeten, de 25m sprint met kuipstoeltje.

Zoals bezoekers van de homohoreca en homo(vriendelijke) retail in Amsterdam misschien al gemerkt hebben, is het vouchersysteem inmiddels ook van start gegaan. Vouchers zijn te ‘verdienen’ in de participerende kroegen en winkels en vervolgens ook daar in te wisselen voor kortingen op drankjes of kerstcadeautjes. Om goed van start te kunnen gaan, zitten in het Januari-nummer van de Gay&Night al een aantal vouchers 'verstopt'. De Gay&Night wordt gratis verspreid op zo'n 250 adressen in Nederland en België (waaronder de meeste homokroegen van Amsterdam).

Pink Christmas, dat wordt georganiseerd door Gay Pride-organisator ProGay, heeft een boordevol programma met feestjes, films, tentoonstellingen, bar events, signerende auteurs, happy hours en veel meer.

Voor meer informatie over de kerstmarkt, vouchers, feestjes en het volledige programma, kijk op de website van Pink Christmas.

Update: programma Drag Olympics Winter Games

16.00:  Openingsceremonie
16.30:  De Warming-Up: muziek van Zwanenmeer
16.40:  25m sprint met kuipstoeltje
17.00:  Kerstlimbo
17.25:  Synchroonschaatsen
17.55:  Kerstkadowerpen
18.30:  De kroning van de eerste Miss Drag Olympic 2009

De Olympics vinden zondag 21 december plaats op het Pink Christmas Square op de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam.