De kerstmarkt zelf bestond uit een tiental kraampjes met o.a. seksspeeltjes en lingerie. Daarnaast was er ook een schaatsbaan in het leven geroepen waar gestreden werd om de titel 'Drag Queen van de winterspelen 2008'.

Ophef

De eerste editie van Pink Christmas ( die nog tot 28 december plaatsvindt rondom de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam ) heeft eerder deze maand voor veel ophef gezorgd bij o.a. christelijke homo-organisaties RefoAnders en Christenen voor de Waarheid.

Debat

Het kan de pret niet drukken voor Pro Gay-voorzitter Frank van Dalen. "We zijn blij dat de kerstmarkt een succes is geworden. Het was zoals een roze kerst moet zijn, namelijk samen een plezierige tijd hebben. Het weer zat ook mee, er was zelfs sneeuw. Maar ook komende week is er nog van alles te doen en te beleven. Pink Christmas is tenslotte nog niet voorbij. " Ook het COC vindt Pink Christmas een 'goed initiatief'. "Zolang er ook sprake is van inhoudelijkheid", zegt vicevoorzitter Vera Bergkamp.

Pink Christmas is nog altijd in volle gang. Zo is er van 26 t/m 28 december het Pink Christmas Partyweekend en op 1e Kerstdag vindt er een Evangelische roze kerkdienst plaats.