Haar debuutalbum staat vol met hippe tracks waarop Brown’s prima stem wordt bijgestaan door veel, héél veel synthesizers, sterke beats en hier en daar wat ruige gitaargeluiden. Het klinkt bijna alsof Ladyhawke het recept voor het oud-Hollandsche toetje hangop heeft toegepast op popmuziek uit de jaren ’80; verschillende elementen bij elkaar verzamelen, vervolgens alle onnodige troep uit laten lekken zodat alleen nog een lekker romige substantie overblijft.

Nergens gedateerd
Het nummer Back of the Van had zó op de soundtrack van de films Footloose of The Breakfast Club gekund. En toch klinkt het album nergens gedateerd. Integendeel, het staat juist vol met nummers die in je hoofd blijven hangen en die je met beenwarmers en een veel te grote trui aan al hoela-hoepend keihard wil luisteren. Het is ook smullen geblazen bij de coupletten van het nummer Paris is Burning, dat ze schreef na een bezoekje aan de Franse hoofdstad. Een absolute aanrader!

MartijnT

Winnen!
Wil je Ladyhawke's debuutalbum ook in huis? Dat kan! GAY.NL mag vijf exemplaren verloten. Wil je kans maken? Mail dan naar win@gay.nl o.v.v. 'Ladyhawke' en geef antwoord op de volgende vraag:

Welk nummer van Ladyhawke is ook uitgebracht in het Frans en wat is de Franse titel daarvan?

Vergeet niet je profielnaam en volledige adres mee te mailen!
Let op: je kunt deze CD niet meer winnen, met de winaars is inmiddels contact opgenomen.

Let op: GOLD-members krijgen voorrang! Nog geen GOLD-member? Klik hier voor info!

Ladyhawke - Paris is Burning: