Tijdens de jaarlijkse kerstviering kwam Richard Oostrum aan het woord. Hij was vroeger actief bij homozwemclubs, deed mee aan de Gay Games en 'raakte aan van alles en nog wat verslaafd'. Gelukkig hoorde Oostrum op tijd van Gods Plan. "Een vrouw zei tegen mij: 'Zoals jullie leven, is niet zoals God het wil'. Ik kende de Bijbel niet, wist niet wat bidden was. Ik kocht toen bij de V&D de goedkoopste Bijbel. Ik kwam uit bij Leviticus".

'Homogevoelens'

Richard Oostrum is nu het stokpaardje van Tot Heil des Volks en haar Different, die hulpverlening geeft aan christenen met 'homogevoelens' waar ze van 'geheeld' kunnen worden. Medewerker Hans Frinsel schreef zelfs een boek over Oostrum: Keerpunt- van ex-gaysporter tot echtgenoot en vader. Want Richard Oostrum is nu dolgelukkig met zijn vrouw en hun zoontje.

Subsidie

Het is niet de eerste keer dat Oostrum met zijn verhaal in de media komt. Zo was hij ook één van de sprekers toen de ChristenUnie eerder dit jaar een werkbezoek bracht aan Different en Tot Heil des Volks.

De nauw aan Tot Heil des Volks/Different verbonden stichtingen Onze Weg en RefoAnders hebben samen ongeveer anderhalve ton subsidie gekregen van minister Plasterk en de uitvoering van hun projecten zal in de praktijk grotendeels aan Different uitbesteed worden.