Caroline Kennedy is een kandidate die een zetel in de senaat wil veroveren. Belangrijk detail is dat Kennedy (foto) deze week heeft aangegeven het 'homohuwelijk' volledig te steunen. Dit standpunt maakt haar bijna uniek en plaatst haar tegenover bijvoorbeeld Obama en Clinton, die beiden hebben aangegeven dat het huwelijk  beperkt zou moeten blijven.

Clinton

Kennedy heeft het voorzien op de zetel van Hillary Clinton. Gouverneur David Paterson van de staat New York, gaat over de toewijzing van de zetel. De zetel komt vrij als Clinton minister van buitenlandse zaken wordt. Kennedy is echter niet de enige die op de zetel aast. Kennedy heeft in elk geval haar standpunten over het 'homohuwelijk' in haar voordeel. Paterson denkt er namelijk precies hetzelfde over.

Huwelijksrechten


Haar woordvoerder sprak: "Caroline steunt volledige gelijkheid en huwelijksrechten voor homo’s en lesbiennes. Ze steunt ook Obama omtrent een verantwoordelijke terugtrekking van het leger. Ze steunt het verbod voor aanvalswapens en wil gezondheidszorgen voor alle Amerikanen."

Caroline Kennedy lijkt uit het niets de politiek in te willen maar heeft dit jaar ook al campagne gevoerd voor Obama. Volgens Republikeinen is zij echter niet gekwalificeerd voor de functie en zou het hier gewoon gaan om "Kennedy-sentiment", mocht zij verkozen worden.