Het café in de Zadelmakerstraat kreeg 38,6% van de stemmen en mag zich hierdoor de winnaar van Nederland noemen. Vorig jaar eindigde Den Enghel nog op de tweede plaats. Zo'n 27.500 bezoekers van Gaysite.nl hebben hun stem uitgebracht tijdens het onderzoek. Op de tweede en derde plek eindigden Club Entrance in Apeldoorn (17,5%) en Prik in Amsterdam (12,1%).

        

Pann beste feest
Naast cafés werden ook sauna's beoordeeld. Populairste sauna van het land is net als vorig jaar Steamworks in Arnhem. En het beste homofeest van 2008 was het Utrechtse Pann. De Amsterdamse Gay Pride werd tweede en Roze Maandag in Tilburg eindigde op de derde plek. Vorig jaar was deze uitslag exact hetzelfde.

Gay Palace verliest
Club Entrance in Apeldoorn is ook vermeld in de categorie 'Discotheken'. Hier werd de discotheek namelijk eerste. Vorig jaar was het Rotterdamse Gay Palace nog eerste maar nu is deze discotheek op de tweede plaats te vinden. Derde werd Max Brothers in Arnhem.

Prijsuitreiking

Amsterdam lijkt ook dit jaar weg te komen met de poedelprijs. In geen enkele categorie werd de 'roze hoofdstad' eerste. Op 17 januari zullen de horecagelegenheden die wel een prijs hebben binnengesleept, officieel gehuldigd worden en hun prijs ontvangen. Die bestaat uit een speciaal ontworpen stalen plaquette en een advertentiebudget van 1000 euro.