Dit bleek uit een onderzoek door marktonderzoeksbureau Synovate naar mannelijke schoonheid. Het onderzoek werd gehouden in dertien landen over de hele wereld, waaronder dus Nederland. In totaal zijn ruim tienduizend mannen en vrouwen ondervraagd over wie zij mooie mannen vinden en waarom.

Uiterlijk is belangrijk

Hoewel een grote meerderheid zichzelf niet sexy vindt (zelfkennis of bescheidenheid?), zegt de helft van de Nederlandse mannen uiterlijk wel heel  belangrijk te vinden.

Volgens de ondervraagden komen de mooiste mannen uit Italië, de V.S., Rusland en Brazillië. Ook gaf de helft van de Nederlandse vrouwen aan dat een vies lichaamsgeurtje behoorlijk onaantrekkelijk kan zijn, hetzelfde geldt voor een te dikke buik.

Charisma

"De meerderheid van de Nederlandse vrouwen (41 procent) vindt dat een man een zekere mate van charisma en uitstraling moet hebben voor ze kunnen zeggen dat hij knap is of er goed uitziet. Een goede hygiëne komt op de tweede plaats met 26 procent. Een volle haardos, het lichaam van een adonis, een gave huid en een macho uiterlijk zijn verrassend genoeg van weinig belang'', aldus de onderzoekers.

Er werd niet gekeken of homo's dezelfde eisen aan hun man stellen.