Onze Weg had 50.000 euro toegewezen gekregen maar dit gaat echter niet meer door. Na een brief van de voorzitter van Onze Weg trekt minister Plasterk de volgende conclusie:

Verkeerde doelen


"Met alle waardering die men kan hebben voor het belangrijke werk dat deze stichting verricht juist bij groepen die door andere organisaties wellicht moeilijker bereikt worden, het streven naar het verbleken van homoseksuele gevoelens, en het nadrukkelijk openhouden van het perspectief dat dit bij sommigen zou kunnen leiden tot verandering naar heteroseksualiteit, niet past binnen een subsidieprogramma dat gericht is op de sociale acceptatie van homoseksualiteit. Het feit dat die verandering naar heteroseksualiteit niet het bij voorbaat beoogde doel is doet daaraan niet af'"

Hierop heeft minister Plasterk besloten dat Onze Weg geen subsidie krijgt. De stichting is inmiddels op de hoogte gebracht.


---------
08-01-2009

Minister Plasterk ziet niet in waarom hij de subsidies aan de christelijke homo-organisaties RefoAnders en Onze Weg zou moeten in trekken. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad.


Plasterk beantwoordt hiermee de kamervragen die eind 2008 door D66 en VVD werden gesteld naar aanleiding van belastende artikelen in De Pers en Nieuwe Revu. Hierin stond dat deze organisaties homoseksualiteit nog steeds als ziekte zien die zij met behulp van therapie proberen te genezen.

Media zat fout

Volgens Plasterk is het de fout van de media dat deze 'onwaarheden' de wereld in zijn geholpen. Volgens hem streven de organisaties helemaal niet naar genezing. Dat zou volgens de minister namelijk inderdaad reden zijn om subsidies in te trekken of te weigeren. Het feit dat een organisatie homoseks en homorelaties afkeurt is volgens Plasterk geen reden.

Geen genezing

Plasterk liet in december al weten dat de betreffende organisaties tegen hem hebben gezegd dat zij zich echt niet met 'genezing' bezighouden. Wanneer alsnog blijkt dat RefoAnders en Onze Weg homo's proberen te genezen, dan trekt hij de subsidie onmiddellijk in.


RefoAnders krijgt 84.000 euro subsidie en Onze Weg zal 50.000 euro ontvangen om homoseksualiteit in religieuze kringen bespreekbaar te maken. De subsidies zijn onderdeel van een totale pot van 450.000 euro voor christelijke organisaties die de acceptatie van homo's moeten bevorderen.

Lees ook:
» Subsidie voor genezen homo (78) reacties
» Meer subsidie christelijke homo's (30) reacties
» RefoAnders krijgt 84.000 euro (28) reacties
» RefoAnders: homo's geen relatie (185) reacties
Lees ook:
» Subsidie voor genezen homo (78) reacties
» Subsidie voor 'homogenezers'? (46) reacties
» Kamervragen subsidie [Upd.] (22) reacties