Hot Topic, een Amerikaanse winkelketen voor tieners met streepjestruien en zwartgeverfd haar, gaat een Edward Cullen action figure verkopen. Hij is helaas niet levensgroot, maar dat mag de pret niet drukken.

Leesplezier
Maar er is (veel) meer Twilight-nieuws! Voor iedereen die maar niet genoeg kan krijgen van de Twilight serie, en flink fantaseert over een onmogelijke liefde met een woest aantrekkelijke maar wel een beetje bleke vampierjongen, hebben we nog een gouden tip. Stephenie Meyer, de schrijfster van de Twilight boeken, besloot vorig jaar namelijk om het eerste Twilight boek opnieuw te schrijven, maar dan volledig uit het perspectief van vampierjongen Edward Cullen (in plaats van mensenmeisje Bella). De eerste twaalf hoofdstukken van Midnight Sun (PDF) lekten uit op internet en bij wijze van overmacht besloot Meyer de uitgelekte stukken dan ook maar op haar weblog te plaatsen. Goed voor een paar uur leesplezier!

Taylor blijft
Deze week is bekend geworden dat de rol van Jacob Black in de film New Moon, het vervolg op Twilight, toch gewoon gespeeld zal gaan worden door Taylor Lautner, die de rol ook in de eerste film voor zijn rekening nam. Producenten vroegen zich af of de 16-jarige Lautner wel mannelijk en volwassen genoeg was voor de veel grotere rol die het karakter in de vervolgfilm zal hebben. Taylor is flink aan het sporten geslagen en deze week werd bekend dat hij de producenten én Stephenie Meyer heeft kunnen overtuigen. Yay!

Omdat de acteurs er niet bepaald jonger op worden, en vampiers de reputatie hebben nooit oud te worden, zullen zowel New Moon als Eclipse, resp. het tweede en het derde boek in de Twilight-reeks, aan één stuk door gefilmd worden. Is ook een stuk goedkoper, trouwens. New Moon komt eind november in de bioscoop.

Geen homoverhaallijn
Na al dat goede nieuws moeten we helaas afsluiten met wat slecht nieuws. Nou, niet echt 'nieuws', maar wel een jammerlijk feitje. Schrijfster Stephenie Meyer is Mormoon, en die staan er niet om bekend dat ze erg homo-lievend zijn. Sterker nog, Mormonen in de Amerikaanse staat Californië hadden vorig jaar nog een aardige vinger in de pap bij het promoten van Proposition 8, een wetsvoorstel om huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht te verbieden. Dat houdt dus helaas ook in dat we er vanuit moeten gaan dat er geen verhaallijn met een homoseksueel tintje in toekomstige Twilight-boeken of -films zal gaan voorkomen. Dan maar verder fantaseren over bleke Edward Cullen of de langharige en soms flink behaarde Jacob Black!

MartijnT