Deze vraag wordt wreed onderbroken door het zware en iets te harde stemgeluid van een dame naast me die op volstrekt mannelijke toon dwars door het gesprek heen gooit: "Toffe zooi man!" Ietwat verstoord kijk ik opzij in het uit grove lijnen opgebouwde bolle toetje van een vrouwachtig wezen. “Ja kijk ik ben zelf lesbisch, dus ik herkende mezelf enorm in sommige stukkies.”

Nu moet u weten dat ik in mijn show gekscherend meld dat lesbiennes altijd in roedels reizen en vaak verschrikkelijk veel herrie maken. Dat is gechargeerde over-een-kam-scheerderij, maar daar staat een heleboel zelfspot tegenover en ach, cabaret werkt vaak zo. Ik ga er dan vanuit dat eventuele lesbiennes in mijn publiek zelf relativeren wat ik zeg, maar deze deed dat niet. Sterker nog, ze was het er mee eens en zei :“Ja echt hoor, die wijven schreeuwen altijd verschrikkelijk en je krijgt altijd een heel groepje van die wijven dus dat is dan extra errug!”

Ik verwonderde me en stond even met mijn bek vol tanden. Mijn eerste gesprekspartner gebruikte deze pauze om me succes te wensen met mijn verdere carrière en nam afstand van mijn nieuwe gesprek. Zodra ze dat gedaan had sloeg de stemming van mijn enthousiaste lesboyenne als een blad aan een boom om.  Met een soort dreigend cynisme beet ze me gemeend toe: ”Je moet met die grappen eens op komen treden bij ons in de vrouwenkroeg, dat wordt leuk joh.”

Die nacht had ik een vreselijke droom. Ik moest optreden in een nauw donker barretje op een klein podium voor een flink aantal clichélesbiennes. Korte potkapsels, geruite bloezen en beginnende snorren en allemaal een halve liter bier in flinke kolenschoppen. Ik kom op en maak genoemde grapjes om de stemming er even in te krijgen en een doodse stilte valt mij ten deel.

Omdat ik in mijn droom denk dat er een schepje bovenop kan, gooi ik er nog wat andere lesbograpjes tegenaan. Ik kan deze niet navertellen, want ik maak er eigenlijk niet zo veel dus deze waren speciaal voor in mijn droom, waar ik ze maar ga laten ook want een briesende menigte stormde op mijn af en ik werd kansloos verpletterd door een groep woedende vrouwen.

Met een schok werd ik wakker en toen ik me na enkele seconden realiseerde dat ik veilig in bed lag wist ik zeker dat ik naast een welgemeend gelukkig Nieuwjaar voor al mijn lezers in deze eerste column van 2009, nog even iets wilde toevoegen. En daarom wens ik bij deze graag speciaal de lesbische leden van gay.nl in al hun bescheiden prachtige vrouwelijkheid een zeer gracieus en zoetgevooisd Nieuwjaar.