Het fragment van GeenStijl toont een geirriteerde oud-minister Ella Vogelaar die weigert iets te zeggen tegen interviewer van GeenStijl. De vakjury gaf in de show aan dat ze het filmpje bewust niet hebben gekozen omdat het een internetfragment was. Na de uitzending van de uitreiking kreeg het team van GeenStijl in de parkeergarage een document overhandigd met daarop de uitslag van de stemming.

                   

Niet verbaasd
'Het verbaast me niets dat wij zo'n document krijgen toegespeeld,' zegt oprichter van GeenStijl Dominique Weesie tegen Elsevier.nl. 'Na de uitzending kregen we van verschillende mensen te horen dat de stemming niet unaniem was en er eerder nog heel anders uitzag.'  Kanttekening hierbij is dat een groot deel van de stemmen via GeenStijl.nl hierdoor niet meetellen.

Derde plaats
Volgens dit document hebben kijkers massaal op GeenStijl gestemd. Het fragment kreeg 94.674 stemmen, tweede werd Peter R. de Vries met 39.021 stemmen. Het filmpje met Paul de Leeuw kwam pas op de derde plaats.

Wanhoop of onrecht?
Of dit een wanhopige poging van verliezer GeenStijl is om toch de overwinning naar zich toe trekken of een heel groot schandaal van de VARA moet nog blijken. Het veelbesproken document dat GeenStijl toegestopt heeft gekregen ziet er zo uit.

Er is nog geen verklaring van VARA of het team van Mooi! Weer de Leeuw naar buiten gekomen.

Hieronder het GeenStijl filmpje dat gewonnen zou hebben: