Het verhaal van Joseph is geïnspireerd op het beroemde Bijbelverhaal van Jozef in het oude Egypte. Jozef wordt slaaf en belandt in de gevangenis. Later blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: hij kan dromen uitleggen. Dit doet hij ook voor de Farao en deze kroont hem, als dank, tot onderkoning van Egypte.

Groot succes

Producent Erwin van Lambaart van Joop van den Ende Theaterproducties: “Op dit moment staat de musical Dirty Dancing in het Beatrix Theater in Utrecht en deze zal daar de komende maanden nog te zien zijn, waarna hij vervolgens plaats maakt voor het onverwacht grote succes van Joseph. De musical Joseph is een van de grootste publiekslievelingen van de afgelopen jaren en wij zijn er trots op dat we Joseph na de landelijke tour kunnen voortzetten in ons eigen theater.”

Schandaal

De ster van de show, Freek Bartels, kennen we natuurlijk allemaal van het kleine schandaaltje rondom zijn geaardheid. Freek kwam vorig jaar dankzij Telegraaf-redactrice Wilma Nanninga uit de kast. Zij vertelde tussen neus en lippen door dat Freek een relatie had met musicalacteur Vincent de Lusenet.

Dat houdt alle bakvissen van Nederland echter niet tegen om massaal die arme Freek lastig te vallen. Volgens zijn management heeft Bartels nu zelfs bewaking omdat hij overal wordt herkend en lastig gevallen door gillende meisjes. Een interview met Bartels op Gay.nl kunnen we echter wel vergeten. De musicalster uit Joseph is niet beschikbaar voor interviews in de homomedia.