Er wordt veel geprotesteerd tegen de, in vele ogen, excentrieke kerk waar o.a. Tom Cruise en zijn familie zich bij hebben aangesloten. Zo ook bij hun vestiging in Boston. Scientology heeft er dan ook alles aangedaan om deze demonstranten weg te krijgen. Zo wordt er lichamelijk geweld gebruikt, valse meldingen bij de politie gedaan en wordt er sinds kort een hele hoge toon ten gehore gebracht via speakers op het terrein. Maar de demonstranten leken niet weg te branden.

Hiv-gevaar
Scientology kwam daarom met een slinks plan. Ze zijn in het bezit gekomen van de medische dossiers van twee belangrijke demonstranten (waarvan één vroeger ook Scientologist was). Hier stond in dat de twee hiv hebben. En nu wilt de Scientology kerk een protestverbod omdat "deze met hiv-geïnfecteerde mannen een gevaar vormen voor de gezondheid van de medewerkers."

Quarantaine

Volgens de leer van Scientology horen homo's in quarantaine en achter slot en grendel thuis. Een andere optie die de Scientology kerk geeft aan homo's: net zo lang behandeling ondergaan tot je weer een 'menswaardig wezen' bent.

Kijk hieronder naar het wereldberoemde interview met Tom Cruise over Scientology waarin hij vertelde hoe het voelt om 'het licht gezien te hebben'.