Minister Plasterk trok vorige week 50.000 euro subsidie aan Onze Weg in. Dit deed hij nadat duidelijk was geworden dat Onze Weg gelooft in 'genezing' van homoseksualiteit.

Volgens de SGP is het kwalijk dat Plasterk twee dagen voor zijn besluit nog volledig achter Onze Weg stond. "De SGP vindt het volstrekt normaal dat Onze Weg de mogelijkheid openhoudt dat sommige homo's veranderen van seksuele gerichtheid of die gerichtheid in een ander licht gaan zien", aldus de partij.
          

Toegevoegde waarde

SGP's fractievoorzitter Bas van der Vlies (foto) heeft nu, net als Ed Anker van de ChristenUnie, Kamervragen aan Plasterk gesteld. Anker vindt dat Onze Weg "op zijn minst een toegevoegde waarde heeft  omdat zij homo's uit een specifieke levensbeschouwelijke kring vertegenwoordigt".

'Mensen veranderen'

De SGP vindt het hartstikke normaal dat Onze Weg de mogelijkheid openhoudt dat sommige homo's wel veranderen van geaardheid. "Het is toch niet funest dat mensen geloven in verandering?", zegt Van der Vlies, die ook aan Plasterk heeft gevraagd of deze wetenschappelijk aan kan tonen dat 'verandering' van seksuele geaardheid onmogelijk is.