GAY.NL bestaat alweer 6 jaar. We begonnen bescheiden op 2 antieke servers met een 2 megabit-verbinding en dat zag er ongeveer zo uit:


GAY.NL in het jaar 2003!

Inmiddels zijn we veel flinker geschapen!
Voor de geeks onder ons wat technische achtergrondinfo over onze huidige infrastructuur:
- 1 loadbalancer
- 9 webservers
- 3 database-servers
- 1 caching server
- 1 video conversie server
- 1 backup server

...en dit alles is aangesloten op maarliefst vier 100 megabit aansluitingen in het zwaarbeveiligde datacentrum van internetprovider XS4ALL.

Daarnaast zijn er  systeembeheerders en programmeurs continu bezig om de site draaiende te houden en te verbeteren, staat de helpdesk voor je klaar en zorgt onze redactie voor je dagelijkse portie homonieuws! En onze streetwise kantoorpoes bewaakt de kantoorbackups met haar leven.

Maar het belangrijkste ingrediënt van een succesvol GAY.NL zijn natuurlijk jullie! Wij willen jullie dan ook bedanken voor de steun in de afgelopen jaren!

GAY.NL blijft hierdoor ook groeien als kool! Per maand komen er duizenden mensen bij en binnenkort verwachten we zelfs de 100.000ste GAY.NL-er! Meer dan 80.000  bezoekers nemen dagelijks een kijkje op de site om nieuwe contacten te leggen, artikelen te lezen en erop te reageren, zichzelf te presenteren aan het Nederlandse homopubliek en te discussiëren op ons forum. Daar zijn we stiekem best heel erg trots op!

Zoals al eerder aangekondigd zal dit kwartaal onze nieuwe site live gaan. We zijn momenteel nog druk bezig met de puntjes op de i. Een select groepje mensen is de nieuwe site as we speak fanatiek aan het testen zodat onze programmeurs kleine foutjes en onvolkomenheden kunnen herstellen.

Hieronder zie je alvast een teaser van de nieuwe site. In de komende tijd zullen wij jullie geregeld kennis laten maken met gloednieuwe functies van het nieuwe GAY.NL!