Om vinger aan de kloppende slappe homopols te houden wat betreft de homohoreca in Nederland heeft GAY.NL besloten om maandelijks een steekproef te houden middels  oud-Hollandsche kroegentocht. Namens de grootste homowebsite van Nederland gaan twee representatieve en ervaren kroegtijgers het land door om maandelijks een homohorecatechnisch rijkbedeelde stad te bezoeken.

Kristiaan Schimmel is twintig jaar en representeert de jonge losbollige dartelhomo. Als vertegenwoordiger van deze doelgroep gaat hij dus zoete witte wijn bestellen en schaamteloos flirten. Robbert Jan Proos (32 jaar en columnist op deze website) vertegenwoordigt de mening en de blik van de dertiger. Je kent ze wel, die mensen waar kroegbazen WEL iets aan verdienen. Beide zeggen voor de komende 12 maanden hun lidmaatschap van de AA op want DIT zijn de criteria:

-    Drank! Schenken ze goeie kroegwijntjes en shaken de kroegen/discotheken cocktails? En zo ja, wat is de prijs/kwaliteitsverhouding en hoe smoelen de glazen? Parasolletjes doen tenslotte wonderen voor je humeur. 

-    In elke kroeg zullen ze een oud-Hollandsche homoklassieker aanvragen. Dus kroegbazen, duik de platenkoffers in en ga weer eens op zoek naar de heerlijke klanken van bijvoorbeeld ‘Ding A Dong’ of ‘de Mallemolen van het leven”.
 
-    Natuurlijk telt overal de kwaliteit van het barpersoneel mee. En met good looks alleen kom je er niet jongens, wij zoeken naar service with a smile, flinke tapovertuiging en de x-factor als het gaat om barmannelijkheid.

-    Hoe is de sfeer en interactie met het aanwezige volk? En hoe ligt de verdeling? Hebben de meeste bezoekers de Cubacrisis nog live meegemaakt of bevinden onze testers zich tussen de Pokémongeneratie? En bij sfeer hoort natuurlijk ook de hele entourage in de kroeg zelf. Afstoffen geblazen!

-    En speciaal voor in de discotheken wordt, indien aanwezig, de toiletjuffrouw getest. De toiletjuffrouw is uw laatste moederlijke redding in hoogdronken tijden. Als niemand je wil en je hebt even dat relativerende praatje nodig om van een rampzalige avond toch nog iets moois te maken, voer dan een goed gesprek op de wc.
 
Wie zullen onderzocht worden? Naast een bezoekje aan de grote winnaars van die andere verkiezing strijken wij neer in Neerlands grootste steden met liefst meer dan één homo-etablissement. Steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zullen zeker bezocht worden, maar we trekken natuurlijk ook de provincie in richting onder andere Groningen, Nijmegen en Enschede.   

Elke maand verschijnt er een verslag van onze avonturen dus stappers in het hele land opgelet, GAY.NL komt naar je toe!