"Het 'genezen' van homoseksualiteit (of dat nu expliciet zo genoemd wordt of niet) kan op geen enkele manier aan de orde zijn in een organisatie die ik subsidieer in het kader van een programma voor homo-emancipatie", schrijft de minister aan de Tweede Kamer.

Sociale acceptatie

Plasterk geeft aan altijd helder geweest te zijn over zijn opvattingen. "Het staat een ieder vrij om te geloven in en te hopen op verandering van homoseksualiteit naar heteroseksualiteit en het is niet aan de regering daar een oordeel over te vellen". Een kanttekening van de minister is dat de activiteiten moeten bijdragen aan de sociale acceptatie van homoseksualiteit, wil een organisatie subsidie ontvangen.

Verbleken gevoelens

‘Ik trek de subsidie in omdat het streven naar het verbleken van homoseksuele gevoelens, en het in dat kader nadrukkelijk openhouden van het perspectief dat dit bij sommigen zou kunnen leiden tot verandering naar heteroseksualiteit, niet past binnen een subsidieprogramma dat gericht is op sociale acceptatie van homoseksualiteit’.

Lees ook:
» SGP steunt Onze Weg (129) reacties
» Plasterk vertrouwt RefoAnders (Upd.) (22) reacties
» Subsidie voor genezen homo (78) reacties
» Subsidie voor 'homogenezers'? (46) reacties