Sam Adams is sinds 1 januari de eerste homoseksuele burgemeester van Portland, Oregon. Er ontstonden al snel vermoedens over zijn verleden en specifiek zijn relatie met de jonge Beau Breedlove. Toen Adams en Breedlove (foto rechts) met hun relatie geconfronteerd werden ontkenden zij beiden seks te hebben gehad. Volgens beiden was er sprake van een platonische relatie. 
                                    
Romance
Maandag heeft Adams (foto hieronder) aan de plaatselijke krant verteld dat hun relatie wel degelijk seksueel werd, maar pas nadat Beau 18 was geworden. Hierna heeft hun romance nog twee maanden geduurd. "Ik wil publiekelijk mijn excuses aanbieden voor de leugens die ik heb verteld. Ik had hier vanaf het begin eerlijk over moeten zijn. Ik was echter bang dat mensen me niet zouden geloven als ik de waarheid zou vertellen. Zeker niet na ik had gezien op welke manier de geruchten verspreid werden. Ik heb mijn relatie met Beau dan ook nooit met anderen gedeeld. Niet met vrienden, familie of collega's."

Seksuele voorkeur
Sam Adams kreeg 58 % van de stemmen tijdens de burgemeesterverkiezingen. Opvallend is dat tijdens deze periode hijzelf of zijn tegenstanders het nooit over zijn seksuele voorkeur hebben gehad. Volgens Adams was dat een voorbeeld van 'hoe open mensen uit Portland zijn '.

Update: de burgemeester heeft laten weten 'binnen enkele dagen' aan te kondigen of hij, als gevolg van het inmiddels flink opgeblazen schandaal, zal aftreden of niet. Hij heeft veel tijd doorgebracht met zijn pastoor en met zijn mentor Vera Katz, voormalig burgemeester van Portland. "Het is belangrijk dat ik de lessen leer die ik hierdoor zou moeten leren, onafhankelijk van wat ik uiteindelijk beslis." aldus Adams, die afgelopen dinsdag uitgebreid zijn excuses aanbod aan de inwoners van Portland.

Update: Sam Adams blijft! Bekijk hieronder een verslag van Associated Press: