In de serie speelt Toni Collette, die we kennen uit The Sixth Sense en natuurlijk Muriel's Wedding, moeder Tara Gregson die aan een dissociatieve identiteitsstorrnis lijdt. Met andere woorden: ze schiet van de ene persoonlijkheidstoestand in de andere.Zo gaat ze in de eerste aflevering van 'gewoon' Tara, moeder van twee, die kinderkamers van zwangere vrouwen schildert, naar T, een wild blowend tienermeisje dat Tara's dochter aan de morning-after pil helpt.

Macho en ouderwetse huisvrouw
Vervolgens verschijnt Tara's mannelijke persoonlijkheid Buck, een macho die met een accent praat en het liefst de hele dag op de schietbaan rondhangt. In toekomstige afleveringen zal naar verluidt ook Alice, een 'ideale huisvrouw'-achtige persoonlijkheid verschijnen, die graag in de keuken staat en zichzelf ouderwets noemt.

Homozoon
Een ander bekend gezicht is dat van John Corbett, die we allemaal nog kennen als de vervelende Aidan uit Sex & the City. Maar de serie wordt extra interessant door de rol van jonge acteur Keir Gilchrist, die Tara's 14-jarige zoontje Marshall Gregson speelt.

Marshall is homoseksueel en verliefd op een jongen op school. Moeder Tara probeer de gevoelige Marshall natuurlijk vooral te steunen, terwijl de vrij homofobe Buck juist de neiging heeft om Marshall belachelijk te maken.

Geen big deal
Een jong homoseksueel karakter in een groots opgezette tv-serie komt natuurlijk niet vaak voor in Amerika. Schrijfster Diablo Cody heeft in interviews gezegd dat ze geen groot issue van Marshall's homoseksualiteit wil maken. "Toen ik de karakters voor de serie aan het bedenken was dacht ik gewoon 'Okee, Marshall, hij is 14 en homo.' Het is niet mijn bedoeling om er een big deal van de maken."

MartijnT

Het is nog niet bekend of en wanneer United States of Tara in Nederland te zien zal zijn. Maar hieronder kun je alvast de trailer van de eerste aflevering bekijken: