Iran staat bekend om haar belachelijke wetgeving jegens homo's en buitenechtelijke seks. Zo krijgen homo's en vreemdgangers bijna altijd de doodstraf. Ahmadinejad (foto onder) ontkende dit onlangs nog, volgens hem bestaan er niet eens homo's in Iran.
               
Wetten zijn wetten

In een interview met Larry King 'nuanceerde' hij dit een beetje: "Maak je je nou druk om 70 miljoen Iraniërs of om een paar homo's? Laten we aannemen dat er in Amerika 200 miljoen autobestuurders zijn en 1 miljoen wegpiraten die voortdurend verkeersregels overtreden. Om wie moeten we ons zorgen maken, om die 1 miljoen verkeersovertreders of de 199 miljoen mensen die zich wel aan de wet houden? Wetten zijn wetten. Het is onze wetgeving. En men moet zich eraan houden, natuurlijk."

Percentages

Het onderzoek, gehouden door sociologe Parvaneh Abdul Maleki, laat zien dat 24% van de vrouwen en 16% van de mannen in Iran weleens seks heeft gehad met iemand van het eigen geslacht. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat 75% van de mensen wel eens porno heeft bekeken, 86% wel eens vreemd is gegaan en dat 4% serieuze homoseksuele relaties heeft gehad.

Volgens mensenrechtenorganisaties zijn er sinds 1979 zo'n 4000 mensen vermoord omda ze zich schuldig maakten aan homoseksualiteit.