Om dit voor elkaar te krijgen moet Jim Carrey frauderen, oplichten en stelen. Hij komt dan ook in de gevangenis terecht maar, alles voor het goede doel natuurlijk. Het verhaal is gebaseerd op het leven van Steven Jay Russel maar verwacht geen slecht woensdagavond rtl4 waargebeurd verhaal.

Positief
De komedie kreeg alleen maar positieve recensies na de vertoning op het Amerikaanse Sundance Film Festival. Zo wordt er in The Hollywood Reporter geschreven: "Jim Carrey schittert in de rol van Texaanse hetero die zijn saaie leven achter zich laat om zijn homoliefje alles te geven wat hij wilt. Enthousiast geniet hij van zijn nieuwe leven. Hij omarmt de homolifestyle: hij gaat op vakantie, geeft veel geld uit, gaat elke avond uit eten, flaneert door de stad en krijgt een duur vriendje."

Onzeker
Dit lijkt wel een van de beste stappen te zijn die (de doorgaans vervelende) Carrey carrièregewijs ooit heeft gezet. Toch was hijzelf in het begin niet helemaal zeker van de rol. "Ik vroeg me af wat mensen zouden denken en hoe mij dit zou beïnvloeden. En mijn vrouw Jenny? En wat als ik van het zoenen genoot?"

Kijk hieronder naar de trailer van I Love You, Phillip Morris.