De deelraad heeft de organisatie onlangs onder curatele geplaatst. Volgens stadsdeelvoorzitter Arco Verburg (foto) is het vertrouwen in de organisatie 'zwaar beschadigd'. Aanleiding voor de stap van de deelraad zijn de uitspraken die YFC-bestuurders op radio 1 deden. Zij vertelden in het radioprogramma dat "Youth for Christ een stukje van de liefde van Jezus" wil laten zien in De Baarsjes. "Zie het als een stukje getuigenis."

                   

Sceptisch

Deze opmerkingen vielen niet goed bij de deelraad die vanaf het begin al sceptisch tegenover de organisatie stond. Men voorzag namelijk o.a. problemen richting homoseksuele jongeren en jonge allochtonen. Het COC heeft toen ook al duidelijk gemaakt dat het een verkeerde keuze was.

Graag of niet


Voorzitter Edward de Kam van Youth for Christ zei eerder al: "Voor ons is helder dat we jongeren in ontmoeting willen brengen met Jezus. Dat is cruciaal. Als De Baarsjes dat niet accepteert, moet het met een andere organisatie in zee gaan." De organisatie twijfelt nu dan ook of het slim is om nog door te gaan met deze opdracht.