Ossel, wethouder Diversiteit wil dat er een maximale termijn komt waarbinnen een melding of aangifte door politie of justitie afgehandeld moet zijn. Volgens hem duurt dat nu nog te lang. "Slachtoffers moeten het gevoel krijgen dat ze serieus worden genomen. Dat gevoel krijg je niet als het maanden, soms jaren duurt voordat het OM überhaupt een knoop doorhakt of een zaak voor de rechter komt." 

Prioriteiten
Ossel vermoedt dat het in veel gevallen een kwestie van 'prioriteiten stellen' is. Een woordvoerder van het Parket-Generaal, de ambtelijke top van het Openbaar Ministerie, staat homogeweld zeker niet 'onderaan het lijstje'. "Sinds het homogeweld een aantal jaren geleden is opgelaaid in Amsterdam, hebben we het hoog op de agenda gezet."

Discriminatie
Het gaat de wethouder overigens niet alleen om homogeweld. Ook zouden meldingen van discriminatie op sekse, leeftijd, ras, godsdienst, handicaps of anderszins sneller afgehandeld moeten worden. Dan zullen slachtoffers makkelijker naar de politie te stappen, verwacht Ossel.