Nu de stadsdeelvoorzitter is opgestapt zou Youth for Christ moeten afzien van verdere uitvoering van het contract, zo schrijft het COC in een gisteren verzonden persbericht. COC Amsterdam heeft al eerder aangegeven geen voorstander te zijn van YfC als enige aanbieder van het basis jongerenwerk.

“Dit gedwongen huwelijk gaat geen succes worden, blijkbaar onderschat YfC de gevoeligheden in de Baarsjes. YfC heeft immers na de heftige maatschappelijke discussie al aan de start van de samenwerking gevoelige fouten maakt. De basis voor goede samenwerking is hierdoor flinterdun geworden.“

Impasse
Het COC Amsterdam hoopt dat YfC zich komende periode flexibel opstelt om de impasse te doorbreken. Dat zijn ze het jongerenwerk in de Baarsjes verschuldigd, aldus het COC, want hoe sneller er een oplossing is, hoe sneller er weer volwaardig jongerenwerk wordt aangeboden.

“Uiteraard pleiten wij voor een aanbieder, waar volledige ruimte is voor religieuze, etnische en zeker ook seksuele diversiteit.  Een nieuwe organisatie mag geen moeite hebben met seksuele diversiteit, en snelheid voor de keus van een nieuwe organisatie is nu geboden”, aldus Boutkan.