Greg Kurstin ('bee') en Inara George ('bird') vormen nu iets meer dan twee jaar een duo. Hun nummer Fucking Boyfriend verscheen al eerder in de film Forgetting Sarah Marshall, en op de soundtrack van de Sex and the City film is hun cover van de Bee Gees-klassieker How Deep Is Your Love te horen.

Aanstekelijke popliedjes met ziel
Nu is hun tweede langspeelplaat Ray Guns Are Not Just The Future een feit. Het hele album maakt duidelijk dat Kurstin goed weet hoe hij een aanstekelijk popliedje maakt, terwijl George de liedjes van een ziel voorziet.

Net als een oude MGM musical
Van een eerdere EP werden Polite Dance Song en Birthday (die laatste in een ietwat bewerkte versie) op dit album gezet. Nummers als Diamond Dave en You're A Cad hebben die fijne ouderwetse sound, alsof je naar de soundtrack van een oude MGM musical luistert, maar dan totaal omgevormd naar hedendaagse pop.

Witch zou zó een James Bond-nummer kunnen zijn, terwijl Baby een oor-gasme teweeg lijkt te brengen. Hoewel je het bij het horen van de eerste klanken niet zou vermoeden, is Meteor een heerlijk popliedje waarop gedanst moet worden.


Korte scéne in een sushibar
De eerste single Love Letter To Japan is een gezellig nummer waarvoor je het liefst zelf een videoclip op zou willen nemen waarbij je over de straat loopt met al je kornuiten. Er zit zelfs een Japans stukje in, bijzonder geschikt voor een korte scène in een sushibar. Zo staat het hele album vol met verantwoorde pop, klaar om ontdekt te worden. Van dit duo gaan we zeker nog meer horen!

MartijnT

Winnen!
Wil je het nieuwe album van The Bird & The Bee winnen? Dat kan! GAY.NL mag 5 exemplaren van Ray Guns Are Not Just The Future verloten. Wil je kans maken? Mail dan naar win@gay.nl o.v.v. 'Ray Guns'!

Vergeet niet je profielnaam en volledige adres mee te mailen! Met de winnaars wordt contact opgenomen.

Let op: GOLD-members krijgen voorrang! Nog geen GOLD-member?
Klik hier voor info!

Filmpje van de eerste single Love Letter To Japan: