De kinderen werden eerst nog door hun grootouders opgevoed maar al snel werd er naar pleegouders gezocht. De grootouders zouden omwille hun leeftijd niet geschikt zijn om de kinderen op te voeden.

Moederfiguur

Nu duidelijk is dat de kinderen bij een homokoppel zijn geplaatst zijn moeder en grootouders furieus. Zo zei de grootvader van de kinderen tegen de Daily Mail: "Het breekt mijn hart dat de kinderen moeten opgroeien zonder een moederfiguur. Wij hebben geen vooroordelen maar ik vraag iedereen om ons uit te leggen hoe dit in het belang is van de kinderen. De ideale situatie is dat ieder kind een vader en een moeder heeft."    

Ondergeschikt

Amanda Platell (foto), columniste van de Daily Mail, deed er een schepje bovenop en stelde dat homo's ondergeschikte ouders zouden zijn: "Het blijkt dat de sociale diensten, ondanks alle bewijzen die het tegendeel beweren, nog steeds geloven dat iedere relatie gelijk is als het aankomt op het opvoeden van kinderen." Volgens haar duren heterorelaties doorgaans langer dan de relaties van homo's en lesbiennes. In haar ogen is dat dan ook een teken dat kinderen beter af zijn bij een vader en een moeder.

Gelijkheid


Homorechtenorganisatie Stonewall heeft op de column van Platell gereageerd met een persbericht waarin ze laten weten dat alle bewijzen aantonen dat kinderen die opgroeien in een liefdevol lesbisch of homo-gezin niet slechter af zijn. "Het is duidelijk dat er nog altijd mensen proberen de gelijkheid van homo's en lesbo's te ondermijnen."