"Ik heb erg veel rondgelopen, en ben naar de Wallen geweest" vertelt de in New York gevestigde zangeres over haar bezoekje aan Amsterdam. "Ik had m’n camera in mijn jas verstopt, en ik heb echt hele toffe beelden van de meisjes daar gefilmd. Het is gewoon waanzinnig, want veel cabaret-achtige theaterstukken zijn geïnspireerd door het Red Light District."

"Ik ben van kleins af aan al met theater bezig, en het beeld van het rode raam met een meisje erin is gewoon echt een icoon. Het was tof om eindelijk de bron van al die inspiratie te zien, dus ik ging een soort van Andy Warhol-achtig undercover fi lmen. Ik heb hele gave beelden die ik als achtergrond tijdens mijn live optredens wil tonen. Dat gaat echt heel tof worden."

Meer power
Lady GaGa vindt dat de hedendaagse popmuziek wel wat meer power kan gebruiken. "‘Ik zou weer terug willen naar hoe het was. Gillende fans die bij een concert naar binnen komen stormen, superfans die de naam van hun idool op hun gezicht hebben geschreven, huilen... Dat maakt popmuziek, en eigenlijk alle muziek, zo emotioneel; alle drama eromheen".

En 'alles eromheen', daar weet GaGa wel raad mee: zo wordt ze regelmatig gefotografeerd terwijl ze stijlvol maar schaars gekleed over straat paradeert - weer of geen weer. "Het lijkt wel alsof het tegenwoordig cool is om niet zo hard je best te doen. Bands gaan naar een Award-show met hun spijkerbroek aan, het maakt ze allemaal niks uit. Er is geen gevoel voor show meer, dat terwijl iemand als Michael Jackson zich tegenwoordig nog steeds helemaal opdoft voor een prijsuitreiking. Het is en blijft een legende. Ik zou willen dat meer artiesten weer zo zouden zijn."

MartijnT

Winnen!
Dat belooft dus wat voor aanstaande maandag! Wil je alvast wat GaGa-voorpret? GAY.NL mag drie exclusieve (dus nérgens anders verkrijgbare) Lady GaGa kaartspellen verloten, zodat je zelf je eigen 'Poker Face' kunt opzetten. Wil je kans maken? Mail dan naar win@gay.nl o.v.v. 'GaGa'!

Vergeet niet je profielnaam en volledige adres mee te mailen
! Let op: je kunt niet meer winnen. Met de winnaars is inmiddels contact opgenomen.

Let op: GOLD-members krijgen voorrang! Nog geen GOLD-member? Klik hier voor info!

Een speciale versie van Poker Face: