Het komt er op neer dat sommige moslims bereid zijn te sterven door het diepe sociale stigma en de vrees voor meer homoseks. De voormalige Al-Qaida militant Abu El Assimi onthulde de nieuwe tactiek. "Het verkrachten van jonge rekruten - meestal tussen 16 en 19 jaar - was de manier om hen aan te zetten zelfmoordoperaties te ondernemen".

Verkracht

Drie weken geleden werd in het Algerijnse Tademaït een 22-jarige terrorist gevonden die doodgeschoten werd op een zelfmoordmissie. De lijkschouwing bracht aan het licht dat hij verkracht was. Met stalen van zijn lichaam probeert men nu de verkrachter op te sporen.Vrouwen
Twee jaar geleden al ontdekten Amerikaanse militairen in Irak dat vrouwen verkracht werden om hen om te vormen tot zelfmoordenaressen. Een terroristische leider trouwde eerst met de vrouw en liet dan een andere man zijn vrouw verkrachten.

Positief
Experts zien ook een positieve kant aan deze mensonterende rekruteringsmethoden. Deze perverse tactiek zou erop kunnen wijzen dat de kandidaat-zelfmoordenaars van Al-Qaida bijna uitgeput zijn en dat de terreurgroep stilaan wanhopig wordt.