Hiphop staat bekend om zijn (homofobe)machocultuur en de homofobe teksten die sommige artiesten zingen. West heeft zich hier al meerdere malen tegen uitgesproken. Met het gevolg dat men aan zijn geaardheid gingen twijfelen.

                     

Angst

In een interview met MTV zei hij hierover: "Vroeger durfde ik echt niet met homo's te praten. In de hiphop zitten veel mensen die gewoon bang zijn dat men anders tegen ze aan gaan kijken zodra je dit doet."

West zei eerder al dat veel homo's zijn kledingstijl inspireren. Maar niet alle homo's. "Er zijn genoeg homo's die zich helemaal niet goed kleden. Er zijn ook heel veel homo's die zich slechter kleden dan ik."

Regenboog

Ook vertelde hij aan MTV hoe tof hij het regenbooglogo vindt. "Ik verzamel van alles met regenboogprint, truien, schoenen etc. Wij hetero's zouden eigenlijk de regenboog terugmoeten stelen van de homo's omdat het zo tof is."

Dat mensen (waaronder collegarapper 50 cent) denken dat Kanye West homo is, kan hem niets schelen. Zo zei hij onlangs tijdens een concert: "Ik heb veel van de wereld gezien, maar nu ben ik hier om jullie te vertellen: wees openminded en leef een gelukkiger leven."

En Kanye West kennen we natuurlijk allemaal van het aanstekelijke Love Lockdown, zie hieronder.