"Hoe kun je wel een inreisvisum afgeven voor een popgroep die zingt dat je homo's moet vermoorden en dit niet doen voor een democratisch gekozen parlementslid," aldus Tatchell.

Fitna

Wilders is donderdag rond 2 uur 's middags vertrokken naar Heathrow. Het is nog niet duidelijk of hij meteen terug moet naar Nederland of gewoon het land in kan. Hij was door een lid van het Britse Hogerhuis uitgenodigd om 'Fitna'' te komen laten zien in het Britse parlement, maar kreeg geen toestemming om het land te bezoeken, zo werd dinsdag bekend. Desondanks heeft de politicus besloten zijn koffer te pakken.

De PVV-leider kreeg de afgelopen dagen naar eigen zeggen veel steunbetuigingen en honderden e-mails van Britten die zich schamen voor hun eigen regering.

Hypocriet

“Onze regering is enorm hypocriet”, zegt Peter Tatchell. “Mensen die oproepen tot geweld of aanzetten tot moord worden met open armen ontvangen, maar een Nederlandse volksvertegenwoordiger wordt de deur gewezen. Wilders heeft nooit opgeroepen tot geweld, hij heeft alleen een vrij extreem standpunt, maar dat mag toch in land waar we het vrije woord hoog in het vaandel hebben?”

Minister Jacqui Smith weigert Geert Wilders toe te laten omdat zijn komst een gevaar zou kunnen zijn voor de openbare orde. Tatchell: “Ik ben het niet met Wilders eens, maar we moeten wel vaststellen dat hij nooit heeft opgeroepen tot geweld tegen moslims.”

Update:


Een woordvoerder van UK Border Agency laat weten dat de politicus niet langs de douane van Groot-Brittannië komt. Hij zal worden vastgehouden totdat zijn verwijdering van Engelse bodem is geregeld, zo laten ze weten. Wilders komt omstreeks 13.43 uur Engelse tijd en 14.43 uur Nederlandse tijd aan op het vliegveld.