De 39-jarige man droeg een abaya (foto), een lange zwarte mantel die het hele lichaam bedekt. Deze mantels worden alleen door vrouwen gedragen. Hij zou daarnaast ook een sjaal en een tas hebben gedragen.

Prostitutie
Toen de politie hem in het oog kreeg moest hij zich verantwoorden en werd hij gearresteerd. In een persbericht werd ook naar buiten gebracht dat de man een prostitué zou zijn, wat hij heeft ontkend.

Volgens Gulf Daily News was dit de verklaring van de man: "Ik heb geen specifieke reden waarom ik me kleed als een vrouw. Ik heb mijn echtgenote afgezet bij haar vaders huis, deze kleren gekocht en ze aangetrokken."

Tolerant?
Bahrein staat bekend als een van de meest tolerante moslimlanden in het Midden Oosten. Desondanks blijft homoseksualiteit ook hier nog gewoon een misdaad. Het is dan ook meerdere malen voorgekomen dat buitenlanders die werkzaam zijn in Bahrein terugmoesten naar hun eigen land door hun seksuele voorkeur.

Ook heeft de regering onlangs opgeroepen dat ze van homoseksualiteit af willen. Websites zijn sowieso al geblokkeerd door de regering en ook werd er opgeroepen om buitenlandse homo's geen toegang meer te verschaffen tot het landje.