Zo zei Ernest Smith (foto): "Ik ben erg bezorgd over de homoseksuele activiteiten die Jamaica over lijken te nemen. Ik ben ook bang dat homo's in Jamaica zo zelfverzekerd zijn dat ze zich gaan verzetten tegen autoriteiten, uiteraard met geweld. Het is dan ook nodig dat het ministerie van Nationale Veiligheid hiernaar gaat kijken. En er moet onderzocht worden waarom zoveel homo's in Jamaica een pistool hebben. Een groot aantal homo's heeft namelijk een wapenvergunning."

Haatzaaien
Homorechtenorganisaties uit Jamaica vinden de uitspraken van Smith uit de lucht gegrepen en haatzaaiend. Smith verwees ook naar een verschenen rapport waaruit is gebleken dat de homogemeenschap overwegend crimineel is en zich tegen de autoriteiten heeft gekeerd. Volgens homorechtenorganisatie speelt het ook mee dat homofobie altijd voor meer stemmen zorgt bij politici.

Vorig jaar bleek uit een poll dat 45% van de bevolking eerder op premier Bruce Golding zou stemmen nadat hij de BBC had verteld dat hij nooit homo's in zijn kabinet zou willen.