"Ik was al heel vroeg kaal" vertelt de cabaretier. "Ik dacht dus altijd dat als je kaal wordt, je je haar gewoon af moest scheren. Tót het met jezelf gebeurt! Toen vond ik mezelf veel te jong, het was veel te vroeg om kaal te worden. En ik vond ook niet dat ik een goed hoofd ervoor had."


Het gedoe met zijn haarstuk heeft in ieder geval weer nieuw materiaal opgeleverd. "Mijn volgende theaterprogramma gaat daarover. Dat haar, en heel dat gedoe. Het is een heel gedoe, hè? Het moest heel discreet verwisseld worden. Het is een soort cavia die zich vasthoudt op je hoofd. Die moet je één keer in de zes weken wegbrengen, dan krijg je weer een andere cavia. Ik had het er op een gegeven moment helemaal mee gehad! Ik kon het er zelf ook niet afhalen."

Huijbregts weet nog niet zeker of hij voortaan als kale man door het leven zal gaan. "Als het me allemaal tegenvalt, zet ik gewoon weer een cavia op. Maar op het moment vind ik het juist wel fijn en bevrijdend. Voor het eerst sinds tien jaar kan ik mijn kussen voelen als ik erop lig, voorheen voelde ik altijd een soort bontmutsje. Het allerfijnste was het douchen. Er komt natuurlijk wel water op, maar via een mutsje. Dus om na tien jaar weer eens water op mijn hoofd te voelen; heerlijk!"

Het volledige fragment kun je hier terugzien.