Nu - acht jaar later, is er een opvolger, waarvoor ze dit keer intensief met echtgenoot Nathan Larson samenwerkte. Moest je bij materiaal van The Cardigans altijd extra goed naar de teksten luisteren om te ontdekken dat de thematiek van de liedjes stiekem vooral depressievig en gefrustreerd was, bij A Camp hoor je dat ook gewoon aan de melodieën. Wel zo overzichtelijk.

Met het openingsnummer The Crowning begint het album meteen goed, alsof er iets groots staat te gebeuren. Stronger Than Jesus zou best eens een verkapt homo-emancipatienummer kunnen zijn. Don't you know love is stronger than Jesus? Don't you know love can kill anyone? Later op het album zingt Nina op het nummer To Be Human nog dat it’s not easy to be human anymore. Daar heeft ze een punt. Interessant is ook de instrumentale track Eau de Colonia.

Muzikaal gezien doet het album hier en daar wat denken aan meidengroepen uit de jaren 60 en komt het soms zelfs ietwat punkig over. Maar stemmige folk-achtige muziek overheerst op het erg Amerikaans klinkende Colonia. Het album is best prettig, vooral als je van Nina’s ietwat wankele vocalen houdt, hoewel we niet verwachten dat mevrouw Persson binnenkort bovenaan de hitlijsten staat. Niet dat dat noodzakelijk is, overigens.

MartijnT


Winnen!
Wil je het nieuwe album van A Camp winnen? Dat kan! GAY.NL mag 5 exemplaren van Colonia verloten. Wil je kans maken? Mail dan naar win@gay.nl o.v.v. 'Colonia'!

Vergeet niet je profielnaam en volledige adres mee te mailen! Met de winnaars wordt contact opgenomen.

Let op: GOLD-members krijgen voorrang! Nog geen GOLD-member?
Klik hier voor info!

Stronger Than Jesus van A Camp: